2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Szántóföld

2022. január 24. hétfő • 09:08

MegaGROW MAX Starter - az RWA Magyarország Kft. saját márkás műtrágyája az AGROmashEXPO-n debütál!

2022-es AGROmashEXPO-n debütáló új, mikrogranulált starter műtrágyánk elsősorban tavaszi növényekhez lett fejlesztve, NP10-46 (2Zn; 1Fe) összetételével pedig célzott tápanyagutánpótlást tudunk biztosítani a hazai termőföldeken. Január 26-29. között 755 Ft/kg áron juthatnak hozzá a termékhez, de 1 tonna (1 raklap, 40 db 1/25kg zsák) vásárlása esetén pedig ennél is kedvezőbb, 705 Ft/kg áron kínáljuk!

A talaj tápanyag-gazdálkodása egy jól működő rendszer, ha minden alkotóelem rendelkezésre áll, azaz a talaj a növényt és a mikroorganizmusokat a szükséges mértékben képes tápanyagokkal ellátni. A tápanyag-gazdálkodás a talaj termékenységének alapvető tényezője, függ a talajban található tápanyagok mennyiségétől, a talajban zajló folyamatok következtében bekövetkező változásától (felhalmozódás, kimosódás, lekötődés) és a növények felvételétől, a hasznosulástól.

Ez a hasznosulás a kulcsa a későbbi, elvárt terméshozam teljesülésének. A hasznosulás alapja pedig a korai fejlődésben „gyökeredzik”, hiszen az egészséges gyökérzet egy jó szerkezetű és pezsgő mikrobiális életű talajban, időben jelenlévő tápanyag segítségével tud kifejlődni. A műtrágyák a talajban átalakuláson mennek át, amely a műtrágya és a talaj érintkezési felületén megy végbe. Ebben fontos szerepet játszik a talaj, annak nedvességi állapota, a találkozási felület nagysága, a talajélet és a gyökérzet.

Célul kell kitűznünk, hogy az általunk termesztett növénynek a vetés után, a kezdeti fejlődés során erős és ellenálló gyökérzete fejlődjön. Ebben az első lépés, hogy az elvetett mag közvetlen közelébe juttatunk olyan tápanyagokat (elsősorban felvehető foszfort), amelyek szükségesek a dinamikus gyökérnövekedéshez. Azaz a csírázó mag környezetében „csírányira” odakészítjük a gyökérnövekedéshez szükséges tápanyagokat.

Az egyik legjobb módszer és technológia erre a vetéssel egy mentben a mag mellé juttatott mikrogranulált starterek alkalmazása.

MegaGROW MAX Starter

Hatóanyag összetétele (m/m %)

Nitrogén (N)

10

Foszfor (P2O5)

46

Cink (Zn)

2

Vas (Fe)

1

Kijuttatása a szántóföldi növények esetében 10-20 kg/ha illetve 20-40 kg/ha és valamennyi kertészeti kultúra 20-30 kg/ha vetésével egy menetben javasolt.

Kukoricában történő alkalmazás esetén fontos szempont a magas cinktartalom valamint, hogy a termék talajfertőtlenítő szerekkel keverhető!

Amennyiben a termékkel kapcsolatosan bármilyen kérdésük lenne, keressék az RWA Magyarország Kft. területi képviselőit!

www.rwa.hu

https://www.rwa.hu/műtrágya+2500++1001254

mutragya@rwa.hu

+36 21 211 0400

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.