2021.06.22., kedd , Paulina

Szántóföld

2019. február 10. vasárnap • 12:49

Meier-Brakenberg Destor St100 jármű fertőtlenítő kapu

A tavalyi hannoveri EuroTier kiállításon mutatták be a gyorsan felállítható (mobil) talajfertőtlenítő kaput, amellyel az állattartó telepre, vagy a vágóhídra be- és kihajtó állatszállító járművek fertőtlenítése gyorsan és automatikusan végezhető el.

A 3,74 m széles és 4,5 m magas 50 mm átmérőjű alumíniumcsövekből és 29 db szórófejből felépülő kapun áthaladó járművek fertőtlenítő oldatos mosásban részesülnek, a hazai gyakorlatban is elterjedt fertőtlenítő lagúnán történő áthaladással szemben, amely csak kerekeket képes fertőtleníteni - írja a Profi Magazin.

A fertőtlenítőkapu távvezérlésre is képes - fotó: pixabay.com

Amennyiben a jármű, vagy járműszerelvény mellső kereke eléri a talajra fektetett csövön elhelyezett áthajtó rámpát, azonnal működésbe hozza a permetező berendezést, amely 200 lit/h szállítási teljesítményű szivattyúból és 1000 literes permetlé tartályból áll, amelyben bekevert fertőtlenítő oldat található. A fertőtlenítőkapu távirányítóval is működtethető, a jármű vezetője, vagy a felügyeletet ellátó személy által.

A lecsurgó permetlé a padozatról egy tartályba gyűlik össze. A berendezés permetlé felhasználása 2 km/h áthaladási sebesség mellett 0,4 lit/m2. Egy-egy jármű szerelvény traktor+pótkocsi, vagy tehergépkocsi fertőtlenítéséhez átlagosan 100 liter fertőtlenítő folyadékot használ fel a berendezés.

A 1000 literes permetlétartály 10 szerelvényhez elegendő fertőtlenítő szert tartalmaz, amely szükség szerint után tölthető, vagy további tartályok telepíthetők mellé. A berendezés bekerülési költsége kiépítéstől függően 3950-5400 euró között változik.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.