2023.03.27., hétfő , Hajnalka

Szántóföld

2021. szeptember 13. hétfő • 11:27

MKB Bank - Agro Profi Fenntarthatósági Program a mezőgazdaságban - Öntözés tematikus szakmai nap

Augusztus végén került megrendezésre az MKB Bank és az Agro Profi által közösen szervezett Öntözés tematikus szakmai nap, amely a fenntarthatóság négy alapelemére épülő rendezvénysorozat része. Ezúttal az öntözés témakörére fókuszáltak.

A fenntarthatóság mellet az öntözés ma már a mezőgazdaság egyik legfontosabb és megkerülhetetlen kérdése, mondta el Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Ennek apropóján került a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásába is kötelező elemként az öntözőrendszerek létesítése. A környezettudatos öntözés kialakítása a modern gazdálkodás része, tette hozzá. Ehhez nyújt segítséget a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívása, mely egészen 2022 végéig rendelkezésre áll.

MKB Bank - Agro Profi Fenntarthatósági Program a mezőgazdaságban - Öntözés tematikus szakmai nap from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

Simon Attila az MKB Agrárpartner Program szakmai vezetője is a zöld célok fontosságára hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy az új pályázatba a régebbi elemek is jól integrálhatók. Az MKB Bank által nyújtott hitelekkel a gazdálkodók olyan forráshoz juthatnak, amely a tovább fejlődésben nagy segítséget nyújthat számukra.

Schober Gyula, az Agrotec Magyarország Kft. öntözési üzletágának vezetője az idei és az elmúlt években tapasztalt forró nyarak kapcsán az öntözés jelentőségére hívta fel a figyelmet. A bemutatott technológiák pedig a gazdálkodók egyedi igényeinek is meg tudnak felelni.

agrotrend.hu

 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.