2023.06.03., szombat , Klotild

Szántóföld

2022. március 30. szerda • 07:17

MZURI egymenetes sávművelő vetőgépek az AgriDeal Kft. és az Agroker Holding Zrt. kínálatában

Az AGRIDEAL Kft. és a nyíregyházi AGROKER HOLDING Zrt. együttműködése nem ma kezdődött. A több mint 50 éves múlttal rendelkező AGROKER HOLDING Zrt. sokak számára nem ismeretlen, de mit tudhatunk az AGRIDEAL Kft.-ről?

Az AGRIDEAL Kft. a Peters&Burg Agrokémiai Holding tagja, amely a volt FÁK államokban, MENA régióban és Magyarországon végzi kutatási-fejlesztési és gyártási tevékenységét, illetve hozza forgalomba termékeit. A cégcsoport 5 gyártóüzemmel és 2 K+F központtal rendelkezik. Az említett régiókban többszáz növényvédőszer, adjuváns, vetőmag, és egyéb input anyag regisztrációját végezték el.

A cégcsoport kiemelkedő tagja Magyarország egyik legrégebbi, de napjainkban a legmodernebb vegyipari gyára az AGROKÉMIA SELLYE Zrt. Magyarországon piacvezetőként tartják számon a kutatás, fejlesztés területén és a kiváló minőségű agrokémiai termékek gyártásában.

Az AGRIDEAL Kft. célja, hogy a cégcsoport kapacitásait kihasználva a magyarországi termelőknek- a magasabb hozamokat megcélozva- a legmodernebb, leginnovatívabb termékeket juttassa el versenyképes áron. Mindezt úgy, hogy csökkenjenek a negatív környezeti hatások, és biztosított legyen az ökológiai, és egyéb minőségi termékek folyamatos elérhetősége.

Az AGRIDEAL Kft. ezen túlmenően, Magyarországon elsőként, kizárólagosan képviseli a lengyel MZURI márkát, azon belül is a sokoldalú és innovatív MZURI strip-till vetőgépet, melynek forgalmazását 2022-től kezdi el az AGROKER HOLDING ZRT.

Milyen előnyei vannak a MZURI strip-till technológiának?

Az egyedülálló MZURI strip-till vetőgép lehetővé tesz több munkaműveletet egyetlen menetben, úgy, mint magágyelőkészítés, műtrágyázás, vetés és visszatömörítés. A rendszer több felesleges lépést kihagy, így a magágykészítéstől a vetésig munkára fordított idő, töredéke csupán a hagyományos módszerekének. Szignifikánsan csökken a munka és tőkebefektetés oldal is ezen feladatoknál.

Nem csak a MZURI technológia páratlan költséghatékonysága teremt lenyűgöző eredményeket. A vetés sávokban történik, melyek között a kihagyott terület érintetlen marad és engedi a természet számára, hogy az végezze dolgát.

A mag pontos, közvetlen kontaktusba kerül a levegőzött, nedves, finom morzsás struktúrájú talajjal. A felhasználónak lehetősége van műtrágyasávot juttatni a mag alá, ami megteremti a feltételét a könnyű és gyors csírázásnak. A független magnyomó kerekek és vetőcsoroszlyák követik a műtrágyázókapák vonalát még nem párhuzamos mozgások esetén is, szavatolva a tökéletes mag-talaj kapcsolatot.

A forgatás nélkül érintetlenül hagyott zónákban a talajstruktúra és ott lévő élővilága teljes egészében fenntartja és biztosítja a levegőzés javulását, a nedvesség megőrzését és tápanyagok tárolását a kialakuló növényi gyökérzet számára. Következésképpen a termelők élvezhetik a jobb terméshozamokat miközben gondoskodnak mezőgazdasági üzletük hosszú távú életképességéről, közvetlenül a földjeik hatékonyabb erőforrás menedzsmentjén keresztül.

Továbbá a MZURI rendszer előszeretettel használja az előző növények maradványait a tarlófelszínen, mint a talaj ökoszisztémájának táplálékát. A mikroorganizmusok lassú munkája szervesanyagot juttat vissza a talajba és humusz formájában elérhető nyomelemeket biztosít. A szárhulladékok a földfelszínen messze a legjobban hasznosulnak mérhetetlen talajszerkezet és termékenységjavulást okozva.

Ezeket felismerve a MZURI sávművelő vetőgépet speciálisan arra tervezték, hogy megbirkózzon a nagy mennyiségű tarlómaradványokkal is. Minden körülmény esetén előzetes művelésmódtól függetlenül megőrzi a vetési sávok közti tarlótakarást, mely megtartja a nedvességet, óvja a termőföldet a kipárolgástól és megóvja a makroelemeket. A MZURI lenyűgöző teljesítménye a konvencionális műveléssel szemben, hogy lényegesen redukálja a talaj-tömörödöttséget a csökkentett menetszámok révén. A több mint kétharmad rész mulcstechnológiával megvédjük a talajt az eróziótól, megtartjuk a nedvességet elkerülve a kiszáradását. Számos hasznos élőlény számára fedezéket nyújt és elősegíti a gilisztapopulációk szaporodását.

Ráadásul a MZURI vetőgép alkalmas többféle vetésmódra, úgy, mint sávos egysoros, sávos kétsoros, vagy széles sortávú hagyományos szemenkénti vetés. (kalászos gabonafélék, repce, kukorica, napraforgó, szója stb.) Sávos vetés esetén a szélesebb térköz lehetővé teszi, hogy több fény jusson a sorok közé, elérhetővé téve a növények jobb fényhasznosítását. A táblában élő növénypopuláció így a napfényt energiává tudja alakítani, melynek eredménye egészségesebb, dúsabb növény és megemelkedett termésátlag. Igy a sorok közti távolság lehetővé teszi, hogy a növények kielégítsék tápanyagigényüket, erősebb gyökérzetet alakítsanak ki, és a növényzet tetőjétől a szár tövéig fényelfogást biztosítsanak. Ezek eredménye bokrosabb állomány és nagyobb hozamok. A tér hatására kialakult szabad levegőáramlás segít csökkenteni az esetleges gombás fertőzéseket és a sávok közötti szünet minimalizálja az érintkezéssel történő betegségeket.

MZURI

PRO-TIL3

PRO-TIL3T

PRO-TIL4T

PRO-TIL6T

munkaszélesség (m)

3

3

4

6

Szállítási szélesség (m)

2,95

2,95

2,80

2,95

Tartály kapacitás (l)

1500

3600

3600

4500

Tartály osztása, mag/műtrágya (%)

 

60/40

60/40

60/40

Sávosztás (cm)

33,3

33,3

36,3

35

Sávok száma

9

9

11

17

Teljesítmény igény min. (LE)

150

150

200

300

Munkasebesség (km/h)

6-15

6-15

6-15

6-15

Függesztés típusa

rugózott

vontatott

vontatott

vontatott

Az Agroker Holding Zrt. a 2022 évi AgroMash Expon már debütált a MZURI Pro-Til szériával. A kiállításon a gép meggyőzőnek mutatkozott, hiszen rengeteg érdeklődés övezte. Keressük a partnereket, akik nyitottak a Mzuri technológiára. Amennyiben a gép felkeltette érdeklődésüket, úgy keressék bizalommal az AGROKER műszaki csapatát, vagy érdeklődjenek az AGRIDEAL Kft. munkatásainál!

MZURI vetőgép – AgriDEAL

Agroker Holding - Főoldal

További információk: 

Dojcsák János: +36-70-331-0411

műszaki üzletágvezető

AGROKER HOLDING Zrt.

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.