2021.08.01., vasárnap , Boglárka

Szántóföld

2015. október 14. szerda • 16:37

Phylazonit: örülünk, hogy kiszűrik a nem megfelelő baktériumtrágyákat

Reggel már írtunk arról, hogy egy talajélet javítására specializált készítményt kellett kivonni a forgalomból. Az ügyre reagálva Vajda Péter, a Phylazonit agrármérnök-ügyvezetője elmondta: örül annak, hogy végre kiszűrik a nem megfelelő minőségű baktériumtrágyákat és reméli, hogy ennek hatására a vevők is körültekintőbben választanak majd.

A hatóság által megmintázott tételben nagyságrendekkel kevesebb volt az összes csíraszám az előírthoz képest, így a készítmény felhasználásától gyakorlatilag semmilyen pozitív hatás nem várható. A Nébih az érintett tételt visszavonatta a forgalomból. Ezzel egy időben a gyártóval szemben hatósági eljárás indult.

„Cégünk örömmel fogadta a hírt. Kiderült ugyanis, hogy az illetékes hatóságok elkezdték kiszűrni a nem megfelelő minőségű baktériumtrágyákat” – jelentette ki az üggyel kapcsolatban Vajda Péter. A Phylazonit baktériumkészítmények kizárólagos forgalmazója, az Agrova Kft. ügyvezetője szerint a napokban elindított Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) szakmailag kiváló, de a termelők figyelmét feltétlenül fel kell hívni arra, hogy alaposan nézzenek körül a piacon, mielőtt valamelyik termék mellett leteszik a voksukat.

Vajda Péter azt javasolja, hogy a döntés előtt a következő szempontok alapján vizsgálják meg a terméket, illetve az azt forgalmazó céget: piaci múlt, gyártó háttér, értékesítési hálózat (annak tapasztaltsága, felkészültsége). „Ha mindezeket rendben, meggyőzőnek találja, akkor nem kell félnie attól, hogy nem lesz megfelelő a termék minősége” – mondta az agrármérnök-ügyvezető. Vajda Péter hozzátette: „Cégünknél az idén a 2161 rendelésből mindössze egyetlen esetben kellett minőségi hibát kezelnünk, de ekkor sem a termék beltartalmával volt probléma”.

(x)

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.