2021.07.31., szombat , Oszkár

Szántóföld

2021. június 21. hétfő • 14:13

Prémium kalászos és repce vetőmagok

Meggyőződésünk, hogy a mezőgazdaságban jelen lévő változásoknak és kihívásoknak csak a kiemelkedő szakmai innovációk folyamatos alkalmazásával lehet igazán jól megfelelni. Ilyen kihívások egyike a változó klíma, melynek egyik sajnálatos következménye, hogy a klasszikus „pannon régió” eltűnőben kezd lenni. A búza, árpa és egyéb kalászos fajták, valamint a repce nemesítésében ezért már nem csak a magasabb terméspotenciál kell, hogy cél legyen, hanem a betegség ellenállóság mellett az aszálytűrés és stressztolerancia is elsődleges szempont.

Ezeknek a kihívásoknak törekszünk megfelelni most is - mint ahogyan tettük azt működésünk kezdete óta - úgy, hogy a legmodernebb, hazánk adottságainak leginkább megfelelő fajtákat kínáljuk.

Őszi búza fajtáink közül kiemelném két újdonságunkat, amelyek nemcsak Magyarországon, de egész Európában újak, hiszen friss regisztrációval rendelkeznek. A Campesino fajtánk tar kalászú, közép-korai érés idejű, rendkívüli terméshozammal rendelkező, euro minőségű búza, amely az előző évi kísérletekben rendkívüli agronómiai tulajdonságaival is felkeltette a figyelmet a kimagasló terméseredménye mellett. Az Obiwan nevű búza újdonságunk egy szálkás típusú, igazi mindenes. Egy korai érésű, kivételes állóképességű, kiemelkedő termőképességű, minden termőhelyre javasolt euro minőségre képes fajta.

Ezen kettő újdonságunkon kívül kínálatunkban szerepel természetesen a már ismert Klima és Lg Ascona, amelyek már az elmúlt években bizonyítottak a bőtermő búzát kereső termelők körében. A prémium minőségi szegmensben az Emilio és Bernstein a kettő legkedveltebb fajta nem csak a gazdálkodók körében, hanem a malmok is körében is, kimagasló sütőipari paramétereik miatt.

Őszi árpában is tudunk újdonságokkal szolgálni a jól bevált fajták mellett. Az egyik ilyen az RWA Magyarország kizárólagos forgalmazásában levő SU JULE névre hallgató hatsoros takarmány árpánk, amely szintén a legújabb genetika, elődei jó tulajdonságát tovább örökítve, gyengeségeiket kiküszöbölve biztosítja a magasabb termésszintet. A szintén cégünk kizárólagosságában lévő, már jól ismert KWS Scala mellett újdonság a KWS Donau, amely még jobb osztályozottsági mutatóival és még magasabb hektoliter súly stabilitásával méltó utódja a Scala sörárpának. Természetesen a sörgyárak által elfogadott maláta fajta.

Őszi káposztarepce vetőmagok tekintetében manapság mindenhol a genetikai hátteret halljuk vírusos és egyéb gombabetegség ellenálló tulajdonságokat kiemelve. Cégünk, GSEED márkanév alatt már 2019-ben biztosított a magyar gazdálkodók számára, a legtöbb nagy nemesítőház előtt, genetikailag TuYV, azaz Tarlórépasárgaság vírus és fóma reziztens repce hibridet, az ANNISTON-t a korai éréscsoportban. Ennek a genetikai vonalnak a másik képviselője kínálatunkban, a közép éréscsoportban az AURELIA. Hibrid kínálatunk közép-késői képviselője a KWARK nevű hibridünk, amely a posztregisztrációs kísérletekben is, az élmezőnyben végezve rendre bizonyítja megbízhatóságát mind termés szint, mind betegség ellenálló képesség tekintetében.

Összegezve a kínálatunkat, a legmodernebb, legújabb genetikájú fajtákat, hibrideket kínáljuk partnereink részére idén is a legfontosabb őszi vetésű kultúrákban, ahogy tesszük azt 25 éve, az Önök szolgálatában.

Felhívnánk a termelők figyelmét arra, hogy az RWA Magyarország Kft. az előszezoni repce árlista mellett, előszezoni kalászos árlistával is megjelent a piacon, tehát a 2021-22-es őszi szezonra már meg tudják jelenlegi és leendő partnereink vásárolni a szükséges vetőmagokat. Bővebb információért látogassanak el honlapunkra vagy keressék értékesítő kollégáinkat.

www.rwa.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.