2020.03.31., kedd , Árpád

Szántóföld

2020. február 20. csütörtök • 09:40

Priaxor® - A jövő gombaölő szere kalászosokban

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kalászos növények betegségei elleni technológiában a legfontosabb a felső levelek (a zászlóslevél illetve az alatti levél) megvédése, hiszen leginkább ezek a levelek felelősek a termés mennyiségének kialakulásáért. Ezért minél hosszabb ideig egészségesen és zölden kell tartani őket. Ennek érdekében búza esetén a kalászolás kezdetére, árpában a zászlóslevél kiterülése idejére próbáljuk időzíteni a fő permetezést.

Erre a feladatra a Priaxor® gombaölőszer egy igen kiváló megoldás. Azol mentes készítmény, Xemium® (SDHI) és piraklostrobin (strobilurin) hatóanyagok kombinációja. A Xemium® rugalmasan változó molekulaszerkezetének köszönhetően kiváló mobilitással rendelkezik a növényben.

A különböző SDHI hatóanyagok elmozdulása őszi búza levélben

Kezelés 3 nappal a vörösrozsda mesterséges fertőzése előtt. Forrás: Dr. Speakman,

A gyors felszívódás és az erős szisztemikus tulajdonság miatt a Priaxor® kiemelkedő gyógyító hatással rendelkezik, ezért még megbízhatóbb hatást lehet elérni a kalászost támadó gombabetegségek ellen.

A Priaxor® az egyik legerősebb hatást képviseli az árpa hálózatos levélfoltossága ellen a ma már kevésbé hatékony azol tartalmú készítményekkel szemben.

Systiva®-val csávázott vetőmaggal együtt használva az árpa legjelentősebb betegségei ellen maximális védelmet nyújt az egész tenyészidőszak folyamán.

Priaxor® és a legújabb versenytárs összehasonlítása árpában
Szekszárd, 2019.
4 ismétlés, kisparcellás kísérlet,
3 fajta (Casanova, Daxor, Pasadena) átlagában

A Priaxor® bizonyított hozamnövelő hatással rendelkezik, hiszen mindkét hatóanyaga AgCelence® hatással bír. Növeli a növény zöld levélfelületét, csökkenti a napégés kockázatát, jobb a nitrogén hasznosulás, csökkenti az etilénképződést.

Összefoglalva a Priaxor® legfontosabb előnyei:

  • Magasszintű és hosszú ideig tartó hatékonyság a búza és az árpa levélbetegségei ellen.

  • Gyors felszívódás és eloszlás a növényben kiemelkedő gyógyító hatással.

  • Innovatív formulációjának köszönhetően erősen tapad a növény felületére, nem folyik le, nem mosódik ki.

  • Megbízható hozamnövelő hatás.

 

agrotrend.hu / BASF

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.