2022.06.30., csütörtök , Pál

Szántóföld

2018. január 26. péntek • 15:19

Értő kezekben kiemelkedő eredmények - idén is díjazták a RAGT Termelői Verseny győzteseit

A verseny 10 győztese 5 különböző RAGT hibriddel érte el díjazásra méltó eredményét.

Az 2017. évi RAGT Termelői Verseny győztesei ünnepélyes keretek között az AGROmashExpo nagyszínpadán vehették át díjaikat 2018. január 26-án a Hungexpo vásárváros G pavilonjában - tájékoztatott közleményében a RAGT Vetőmag Kft.

A 2017. évi versenyben az RAGT új hibridjének: az RGT Lipexxnek jutott a fő szerep. Emellett azonban Duo kukorica hibridekkel is lehetett nevezni a termelők szabad választása szerint. Ebben az évben 94–en éltek a lehetőséggel.

A versenyparcellák tavaly átlagosan 20 ha méretűek voltak ( a minimum 15 ha), így a verseny összterülete ebben az évbe is több mint 2000 ha volt. A versenyzők az összes terület átlagában 9,2 t/ha termésátlagot értek el, ami mintegy 18.700 t kukorica szemtermést jelent.

A verseny 10 győztese 5 különböző RAGT hibriddel érte el díjazásra méltó eredményét. Ezek a hibridek az Alexxandra Duo, a Cadixxio Duo, a Futurixx Duo, a Ferarixx Duo, és természetesen az RGT Lipexx.

A győztes hibridek száma bizonyította azt is, hogy az RAGT hibridek bármelyike értő kezekbe kerülve, a termőhelyet jól megválasztva kimagasló eredményre képes.

2018-ban is lesz RAGT Termelői Verseny. Idén egy új koncepció szerint lehet majd nevezni, mely soha nem látott mértékű nyereményt jelent majd a versenyzőknek. Mivel az RAGT márka idén ünnepli 99. születésnapját, így a Termelői Verseny idei győztesei maximum 99 ha erejéig visszanyerhetik a versenyparcellájukra vásárolt vetőmagjuk árát. 

A részletes versenyszabályok megtalálhatók a www.ragt.hu honlapon és az RAGT Vetőmag kft. Facebook oldalán.

agrotrend.hu / RAGT Vetőmag Kft.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.