2020.09.30., szerda , Jeromos

Szántóföld

2020. május 21. csütörtök • 14:42

RAPOOL-REPCÉK 2020: DUKE

Új hibrid, melyet rezisztenciagénjei pajzsként védenek a betegségekkel szemben, olajtartalma pedig kiemelkedő.

A DUKE kiemelkedő hozamú, korszerű, korai érésű, rendkívül magas olajtartalmú hibrid. Tavaszi fejlődése és virágzása korai. Állománya közepes magasságú, megdőlésre nem hajlamos. A hibrid széles körű védelemmel ellátott a kórokozókkal szemben, és az RLM7-es rezisztenciagénje kiválóan védi az őszi fómafertőzések ellen. Tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képessége következtében nemcsak a vírus károsítása csökken, hanem plusz vigorának köszönhetően aszály idején több tartalékkal rendelkezik, fokozva ezzel termésstabilitását.

A hibrid későn is vethető, ekkor nincs szükség erőteljes regulálásra. Korán vetve azonban 4–6 leveles állapotban regulátorral kell kezelni az állományát. Betakarításának tervezhetőségét segíti a kipergés-ellenállósága, becői jobban ellenállnak a külső fizikai behatásoknak, minimalizálva ezzel a pergési veszteséget.

A fajtaregisztrációs hazai vizsgálatok során a sztenderd hibridek termésszintjét 9%-kal múlta felül. A NÉBIH 2018–2019-es eredményei alapján éréscsoportjában magasan a legjobb olajtartalmat érte el.

DUKE:

  • Tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid
  • Kiemelkedő kipergés-ellenállóság
  • Kimagasló olajtartalom
  • Rovarölő szerrel csávázott vetőmag

 

Pálffy András

termékfejlesztő

RAPOOL Hungária Kft.

www.rapool.hu

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.