2020.09.29., kedd , Mihály

Szántóföld

2019. január 28. hétfő • 11:05

Rekord született a kukorica versenyen!

A megmérettetés történetében először 16 t/ha feletti eredmények is születtek.

A KWS Magyarország Kft. 2015-ben indította útjára Szemes Kukorica és Silókukorica Termelési Versenyeit hagyományteremtő céllal. A versenyek célja, hogy népszerűsítse az új KWS hibrideket, felhívja a figyelmet a folyamatosan megújuló kukorica hibrid portfólióra.


Összesen 17 díj került kiosztásra - fotó: KWS

Ezek mellett kiemelten fontos a partneri kapcsolatok erősítése és a termelőkkel való szorosabb szakmai együttműködés - olvasható a KWS közleményében.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a KWS téli partnertalálkozó rendezvényeken kerültek kihirdetésre az eredmények. 2019. január 15-én, Zalakaroson, míg 2 nappal később, Hajdúszoboszlón vehették át a díjazottak az oklevelüket és a nyereményüket.

A KWS a versenyek mellett 2 éve elindította a KWS Teszt Akadémia Programját is.

A program elindításának célja az volt, hogy a KWS egy olyan termelői kört alakítson ki, akik tesztelik a legújabb KWS kukorica és napraforgó hibrideket a piacra kerülés előtt 1 évvel.

Emellett fontos, hogy a KWS megismerje a tesztelők véleményét a hibridekről, és szakmai információkat gyűjtsön a legújabb anyagokról még a piacra kerülés előtt. A tesztelő helyszínek is versenyeztek egymással, és a legjobb eredményt elérő termelők díjat kaptak.

A KWS Silókukorica Termelési Versenyre 2018-ban a KONSENS TOP kategóriás silókukoricahibriddel lehetett nevezni.

A verseny során 35 minta került bevizsgálásra az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. által. A KONFITES hibriddel 3. éve töretlenül a fejér megyei Kapeller Zoltán Oszkár végez az első helyen.

2018-ban rekordhozammal, 16,8 t/ha eredménnyel kapta meg a győztesnek járó díjat.

A KWS Kukorica Teszt Akadémia Programban szereplő legújabb hibridek szintén szép eredménnyel (min. 16 t/ha) zártak.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.