2022.10.02., vasárnap , Petra

Szántóföld

2018. augusztus 02. csütörtök • 09:29

SMARTFARM - Magyarország legnagyobb precíziós növénytermesztési konferenciája, kiállítása és szántóföldi bemutatója

A Bábolnai Gazdanapokon szeptember 6-án és 7-én, két napon keresztül 33 előadó, 22 kiállító és 16 gyakorlati bemutató teszi szakmaivá és emlékezetessé a SMARTFARM – Precíziós növénytermesztési konferenciát és kiállítást.

A LEGMODERNEBB "HIGH TECH" PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁSI TECHNOLÓGIÁK felvonultatása mellett szintén célja a rendezvénynek, hogy a jól bevált, helyhez kötődő növénytermesztési gyakorlatokat, döntéstámogatási mechanizmusokat is bemutassa a tápanyag-gazdálkodás és a növényvédelem különböző témaköreiben, melyek alacsonyabb költség- és beruházás igényűek, ezáltal a kisebb gazdaságok számára is könnyebben elérhetőek.

A rendezvény keretében bemutatkoznak a hazai piac meghatározó szereplői, akik a helyhez kötött gazdálkodás megalapozása érdekében elvégzik a területek felmérését – drónfelvételek, talajtérképezés, tápanyag-zónatérképezés, vagy akár gyomfelvételezés segítségével – majd a felméréseik alapján megállapítják a helyes kijuttatási mennyiségeket, legyen szó tápanyag-visszapótlásról, vagy tőszámszabályzásról, esetleg növényvédelemről.


A precíziós gazdálkodási rendszerek sok esetben rendkívül összetett, költséges, jelentős infrastrukturális (erőgép, gépvezérlés, térinformatika, eszköz), és nem utolsó sorban humánerőforrás felkészültséget igénylő rendszerek, amelyek működtetése is komoly felkészültséget igényel a gazdálkodóktól. Ezen felül az egyre szélsőségesebbé váló időjáráshoz való alkalmazkodási kényszer, a szigorodó hatósági előírásoknak való megfelelés, valamint a növekvő profit (nem hozam!) igény is jelentős kihívást jelent.

  • Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy az én gazdaságom hogyan tudna ezekre a kihívásokra jó válaszokat adni?
  • Melyik a megfelelő technológia számomra, melynek költségeit ki tudom gazdálkodni, és be tudom illeszteni a gazdálkodási gyakorlatomba?
  • Honnan lehet hiteles információt szerezni? Hogyan válasszak "precíziós" szaktanácsadót, technológiát?
  • Hogyan kezdjem el? Mik az első lépések a helyhez kötött, precíziós gazdálkodás irányába?
  • Kezdjem a talajjal, a növényvédelemmel, vagy távérzékeléssel mérjük fel a parcellákat? Vagy…?

A SMARTFARM rendezvényen ezekre az alapvető kérdésekre keressük a válaszokat!

Mindenki hozza el a gumicsizmáját, hiszen az előadásokat követően élő, interaktív és gyakorlati bemutatók várják a résztvevőket a Bábolnai Gazdanapok helyszínén kijelölt mintaparcellákon!

A rendezvény legfontosabb célja, hogy az ott bemutatott gyakorlati tapasztalatok valóban segítségére legyenek a gazdálkodóknak a saját gazdasági adottságaikhoz illeszkedő okos, vagy precíziós technológiák kiválasztásában, illetve gazdálkodásukban az okszerű gyakorlati döntések meghozatalában.

Regisztráljon most, ne maradjon le Magyarország legnagyobb precíziós növénytermesztési konferenciájáról, kiállításáról és szántóföldi bemutatójáról!

 www.smartfarmkonferencia.hu 

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.