FÓKUSZBAN

Tovább csökken az üzemanyagok ára

Tovább csökken az üzemanyagok ára

Szerdától lesz érzékelhető a változás. ...

Növelni szeretnék a zöldségek és gyümölcsök versenyképességét

Növelni szeretnék a zöldségek és gyümölcsök versenyképességét

Egy két éves projekt olyan problémákat kíván megoldani, mint ...

Hazai fejlesztéssel menthetik meg a méheket

Hazai fejlesztéssel menthetik meg a méheket

Az okoskaptár biztosítja a maximális higiéniát, fokozottan ...

Szántóföld

2017. december 14., csütörtök • 11:12

Sokszínű tavaszi vetésforgó a legjobb tudásunk szerint

A SAATEN-UNION Hungária Kft. olyan új fajtákkal és hibridekkel készül a tavaszra, amelyek a termőképességükkel és a károsítókkal szembeni ellenálló képességükkel is felhívják magukra az igényes gazdálkodók figyelmét.

A német vetőmag-forgalmazó cég magyarországi leányvállalatának tapasztalatai szerint a termelők egyre nagyobb része preferálja azokat a technológiai innovációkat, amelyek hozzásegítik a szélsőséges időjárási körülmények és a változékony piaci trendek között is eredményes gazdálkodáshoz. Ők a kifejezetten nagy biológiai értékű, stabilan átlag feletti teljesítményt nyújtó vetőmagot és a hozzá kapcsolódó precíz technológiai ajánlásokat keresik, és hajlandóak magasabb árat is fizetni annak reményében, hogy összességében alacsonyabb önköltségi szintet lesznek képesek elérni velük.

A SAATEN-UNION Hungária Kft. a cégcsoporthoz tartozó RAPOOL Hungária Kft. termékpalettájával együtt a vetőmagigényt a szántóföldi kultúrnövények szinte teljes spektrumában ki tudja elégíteni. Kiemelendő a repce, amelynek piaci részesedése 20% fölé emelkedett az elmúlt gazdasági évben, és ez az arány 2017 őszén jelentős mértékben tovább növekedett, köszönhetően a kiváló termékportfóliónak és az újdonságként bevezetett Root Power csávázásnak, valamint az új PNN-hibridgenerációnak. A cég pozíciói a kalászos gabonafélék vetőmagpiacán tovább erősödtek, egyebek mellett azért, mert a hibridbúzák vetésterülete 20%-kal nőtt. Az eddigi hibridkalászos-termékpaletta – hibridbúza és hibridrozs – 2018-ban a SAATEN-UNION-hibridárpák piacra kerülésével bővül. A fejlesztések ezen a területen sem merülnek ki csupán az új hibridek megjelenésében, gépgyártókkal közös projektekben intenzíven vizsgáljuk a hibridkalászosok szemenkénti vetésében rejlő innovációs lehetőségeket.

A SAATEN-UNION 2018. tavaszi termékkínálatában is jelentős újítások várhatóak. A hagyományosan erős piaci pozíciókkal és átlag feletti olajtartalommal rendelkező ClearfieldPARAISO 102 CL, MARQUESA CL, SURIMI CL – és Clearfield PlusLUCIA CLP, PARAISO 1000 CLP, SURPRISE CLPnapraforgóhibridek mellett megjelenik az első nagy teljesítményű, tribenuron-metil-rezisztens hibridMIRANDA SU – is, mely tökéletes alternatívát kínál azoknak a partnereinknek, akiknél az acat és a szulák okoz gyomosodási problémát. A kukorica-vetőmagok piacán pedig a Magyar Kukorica Klub Top 20 hazai kísérleti helyszínek legnagyobb termőképességű korai hibridje, a REPLIK (FAO 380), valamint az intenzív területek és technológiák újdonsága, a JUDOKA (FAO 340) képviseli a tavasz leginnovatívabb fejlesztéseit.

A SAATEN-UNION az igazán nagy vetésterületű kultúrák mellett – mint a kukorica és napraforgó – nem veszíti szem elől a kisebb, speciális jelentőségű fajok fejlesztését sem. Meggyőződésünk, hogy a szója, a tavaszi árpa, a zab, a száraz borsó vagy éppen a köztes növények nemesítésére fordított erőforrások is hozzájárulnak a változatos és egészséges, a környezetünkkel összhangban végzett növénytermesztés kialakításához. A sokszínű tavaszi vetésforgó nem öncélú, hiszen számos növény-egészségügyi előnye mutatkozik meg a korábban szűk vetésforgóval működő üzemekben. A nehezen irtható, egyre komolyabb problémát okozó gyomok vagy éppen a kukoricabogár elleni hatékony védekezést éppúgy elősegíti, mint az aszályra hajlamos termőhelyeken a talaj vízkészleteit megóvó, forgatás nélküli talajművelési rendszer kialakítását. A sokszínűség minden növénytermesztő számára egyet jelent a nagyobb termésbiztonsággal.

Termékinnovációink széles körű elismertségének köszönhetően a júniusban lezárult 2016/17-es gazdasági évben a hazai cégcsoport forgalma 5,6 milliárd forintra bővült, ami minden idők legjobb teljesítménye. A már mögöttünk hagyott őszi szezon értékesítési eredményei és a tavasszal érkező termékújdonságaink várható piaci fogadtatása alapján a cégcsoport 2017/2018-ban újabb rekordárbevétel elérését prognosztizálja a hazai piacon.

Blum Zoltán

ügyvezető

SAATEN-UNION Hungária Kft.

www.saaten-union.hu

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.