2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Szántóföld

2021. július 19. hétfő • 07:01

Systiva® Kontroll - Biztonságra tervezve

A vetőmag vásárlásakor három fontos szakmai szempontra kell ügyelni: a vetőmagban rejlő genetikára, a csávázott vetőmag minőségére és a csávázószerre, amivel a vetőmagot kezelték.A Systiva® Kontroll védjeggyel ellátott kalászos vetőmagok e három szempont legmagasabb szintjét képviselik.

A Systiva® kontroll védjegy alatt meghatározó kalászos nemesítőcégek, fajtatulajdonosok fajtái állnak rendelkezésre, genetikájuk kiváló fejlesztési munka eredménye a gazdák igényeire nemesítve. A vetőmagot válogatott szaporító-gazdaságokban, szigorú termesztéstechnológia betartásával állítják elő. Ezt követően a betakarított vetőmag modern berendezések és magas szintű szakmai felügyelet segítségével kerülnek tisztításra, csávázásra. Az így elkészített csávázott vetőmag a magyar vetőmag-fémzárolás szigorú követelményeinek megfelelve fémzárolási bizonyítványt kap. Ezek a magas értékű fémzárolt vetőmagok az egyedülálló előnyökkel rendelkező Systiva® csávázószerrel kezelve képesek a fajtában rejlő genetikai potenciál maximális kiaknázására, használatukkal a termesztés sokkal biztonságosabb lesz.

A Systiva® az első vetőmagra felvitt lombvédelmi kezelés. Keléstől kezdve véd a korai lombbetegségek ellen. A kis növény a gyökerével veszi fel, szétáramlik a növény belsejében, az ízközökön keresztül is átjut, így az egész növényt hosszú időn át belülről, folyamatosan védi. Emiatt az első indokolt korai fungicides állománypermetezés elhagyható. Használatával a kora tavaszi munkák szervezése könnyebb, hiszen a gombaölő szeres kezeléssel nem kell törődni, csökken a kockázat, kevesebb szert kell egyszerre kipermetezni. Független az időjárástól, csapadékos kora tavaszon is biztosított a gombabetegségek elleni védelem, a gyomirtás jobban a gyomok állapotához igazítható. Nagy előnye, hogy a termésmennyiséget meghatározó felső levelek elleni védelmet pontosabban lehet időzíteni, nem függ a korai gombaölő szeres permetezéstől. Mindemellett az állomány a hagyományos gombaölő csávázószerhez képest erőteljesebb növekedési eréllyel rendelkezik, zöldebbek a növények, intenzívebb a fotoszintézis.

Árpában kimondottan megéri Systiva®-val csávázott vetőmagot vetni, hiszen kiemelkedő hatású az árpa legfontosabb levélbetegségei ellen, az alacsonyabb dózis és a kisebb vetőmagnorma miatt költséghatékonyabb megoldás az azol-os állománypermetezésnél.

A Systiva®-t azoknak is ajánljuk, akik korán vetik a búzát, fogékony a fajta, magas a tápanyagellátás, speciális a mikorklíma és így megnő a korai fertőzés kockázata. Ott is érdemes Systiva®-t használni, ahol csapadékos időben a táblák nehezen megközelíthetőek, szűkős a gépkapacitás.

A Systiva®-val kezelt kalászos vetőmagokat keresse az alábbi kiemelt partnereinknél:

www.basf.com

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.