2023.03.28., kedd , Gedeon, Johanna

Szántóföld

2022. november 04. péntek • 12:43

Termelőktől termelőknek

Ön tudta, hogy a Limagrain olyan, tőzsdén nem jegyzett, kizárólag vetőmagokkal foglalkozó vállalat, amely klasszikus mezőgazdasági szövetkezet és több ezer agrár tevékenységgel foglalkozó tagot számlál? Egy mezőgazdasági szövetkezet és nemzetközi csoport, melynek tulajdonosai francia gazdálkodók, vetőmagtermelők, növénytermesztők, állattenyésztők, akik, a vetőmagok és élelmiszeripari termékek szakértői.

Fontos azt tudni, hogy cégvezetésünk tandem jellegű, ami azt jelenti, hogy az alkalmazott vezetők mellett párhuzamosan a tulajdonos gazdálkodókból delegált szövetkezeti tagok is részt vesznek mindennapi döntéseinkben, hogy minden ponton a mezőgazdaságban dolgozók szempontjai, igényei és problémáinak megoldása legyen a döntések alapja.

Sebastien Vidal - elnök, Sebastien Chauffaut - vezérigazgató

 

KÖZÉPPONTBAN AZ EMBER

A társaságunk alapját az emberek képezik, nem a tőke. A gazdálkodással foglalkozó tagok nem névtelenek, demokratikus modell, amelyben mindenkinek egyformán számít a szavazata, az „egy fő = egy szavazat” elvnek megfelelően.

 

ALAPILLÉREINK

A 100%-ban szövetkezeti tulajdonú vállalatunk fejlődését eleinte mezőgazdasági vetőmag-nemesítés és előállítás biztosította, majd az 1970-es évektől fokozatosan kiterjesztettük tevékenységünket az élelmiszer-és sütőipari területekre is. Tevékenységünk négy fő alappillérét a szántóföldi vetőmag és a zöldség-, kertészeti vetőmag nemesítése és forgalmazása, valamint az élelmiszeripari üzletágak képezik.

 

NEMESÍTŐÁLLOMÁSUNK

A Limagrain számára Magyarország régóta kiemelt fontosságú terület a szántóföldi vetőmagok területén, hiszen már 1998 óta jelen vagyunk a magyar piacon; jelenleg több, mint 60 főt foglalkoztatva. Ezt az is jelzi, hogy a világszerte működő több, mint 100 nemesítő állomás közül egy hazánkban, Zsombón található. 

 

KUKORICA -NAPRAFORGÓ KUTATÁS

Büszkén mondhatjuk, hogy zsombói kutatóállomásunkon 10 éve, de hazánkban már több, mint 20 éve folynak kukorica és napraforgó nemesítési munkálatok. Ennek hátterét az biztosítja, hogy éves árbevételünk 17 %-át fordítjuk kutatás-fejlesztésre, azért, hogy új, innovatív megoldást vezethessünk be és a lehető legmodernebb technológiákat alkalmazzuk válaszokat és hibrideket adva a minket is érintő változó éghajlati körülményekre, továbbá azzal a nemes céllal, hogy a gazdálkodóinknak pontosan azokat a hibrideket biztosítsuk, amelyek megfelelnek az igényeiknek.

 

TERMÉKFEJLESZTÉS

A kukorica és napraforgó termékfejlesztésünk, kísérleti hálózatunk is a közép-európai éghajlati zónákhoz igazodik. A magyar határokon is átnyúlóan tesztelt és kikísérletezett fajtáink, hibridjeink kiválasztásával kifejezetten az a célunk, hogy a piac elvárásainak megfelelő a hazai körülményekhez legjobban adaptált, betegségellenálló, stabil, szárazságtűrő, új termék kerüljön a magyar gazdálkodókhoz.

 

VETŐMAGTERMELÉS

Vetőmagelőállításunk jelentős része is hazánkban folyik egy igen stabil és kiváló magyar szakemberekből álló csapat munkájának eredményeként.  

 

VETŐMAGFELDOLGOZÁS

Hisszük, hogy a hazai körülmények között előállított és hazánkban előállított Európa legmodernebb magyarországi vetőmagüzemében csomagolt vetőmag valóban a legmegfelelőbben vetőmagot tudja nyújtani a gazdák számára.

 

PARTNERSÉG

Kiemelten fontosnak tartjuk a közvetlen és jó kapcsolat fenntartását a gazdálkodókkal, üzleti partnereinkkel és forgalmazókkal, mert a kölcsönös növekedésünk zálogát a szakmai elhivatottság és a személyes kötődés jelenti. Küldetésünknek tekintjük ezt a munkát és azt, hogy a gazdák a segítségünkkel biztonságban és eredményesen tudjanak termelni. Tesszük ezt annak tudatában, hogy az Önök munkája nemcsak az egyik legfontosabb, de legnehezebb és a külső körülményeknek leginkább kitett is.

Mi, Limagrain gazdálkodó tulajdonosok és munkavállalók termelőktől termelőknek nyújtunk vetőmagot és innovatív megoldásokat kiváló magyar szakemberek tolmácsolásában!

 

Limagrain Hungária Kft.
2040 Budaörs, Gyár u. 2

 

 

(X)

 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.