2021.10.24., vasárnap , Salamon

Szántóföld

2021. május 25. kedd • 09:55

Terményfelvásárlás kiváló árakon

Az RWA Magyarország Kft. idén ünnepli 25 éves jubileumát. Anyavállalatunk, az osztrák Raiffeisen Ware Austria AG elkötelezte magát a magyar mezőgazdaság támogatása és fejlesztése mellett, egységes stratégiát kialakítva, hosszú távon tervezte meg működését. Így a kezdeti kis magyarországi fióktelepéből mára egy közel 25 milliárd Ft forgalmat bonyolító országos mezőgazdasági integrátorrá fejlődött cégünk, amit kiváló minőségű portfolióinknak, a folyamatos innovációnak, valamint a stabil pénzügyi háttérnek köszönhetünk.

Azonban kevesebb szó esik arról, hogy a széleskörű üzletági tevékenységek közül cégünk a vetőmag előállítással, valamint a terménykereskedelemmel kezdte meg működését Magyarországon.

A terménykereskedelmi üzletágunk széleskörű kapcsolati tőkével rendelkezik, segíti a gazdálkodókat a piacra jutásban és a nyereséges gazdálkodásban. Folyamatos fejlesztések és növekedés jellemzi az üzletágat, mint az ország legdinamikusabban fejlődő integrátorcégének része.  RWA márkanév alatt az Európai terménykereskedelmi piac egyik meghatározó cégcsoportjának tagjaként kiszámítható és rugalmas terménykereskedelmi feltételeket, minőséget és megbízhatóságot igyekszünk teremteni egyre gyarapodó termelői körünk részére.

A három saját tulajdonú telephelyünkön Ikrényben, Csongrádon, Kerekharaszton, valamint Baján a saját kikötőnkben folyamatosan vásárolunk fel minden Magyarországon termelt főbb szántóföldi növényt, legyen az olajos mag vagy a gabonafélék egyike. Raktárjainkban akár 50.000 tonna tárolását tudjuk megoldani egyidejűleg. Az RWA cégcsoport közel 3 millió tonna terményt vásárol fel, értékesít tovább és szállít el végfelhasználókhoz Európa szerte évente, ebből természetesen mi is kivesszük a részünket, mind felvásárlásban, mind további szolgáltatások tekintetében. Ami mindenképpen említésre méltó, hogy csupán a Bajai kikötőnkön keresztül évente 100.000 – 150.000 tonna terményt juttatunk a világpiacra partnereink segítségével.

Természetesen a termény minőségének pontos megállapításában minden telephelyünkön kalibrált műszerek segítik kollégáink munkáját legyen szó gabonáról vagy olajosmagról.

Közelegve az őszi vetésű szántóföldi növények aratásához, munkatársainkkal jelenleg is készítjük elő a tárolótereinket az új termény fogadásához, tisztításához és szárításához, amennyiben szükség van rá,  hogy a gazdálkodók minél gördülékenyebben adhassák le a terményüket.

Továbbá saját raktárjainkon kívül az ország különböző pontjain további 15 bérelt raktárral rendelkezünk, valamint megfelelő biztosítékok mellett a termelő saját telephelyén is tárolunk terményt, tárolási díj megfizetése mellett.

Az RWA Magyarország tőkeerős hátterének köszönhetően 7 munkanap elteltével gazdáink pénzükhöz juthatnak, legyen az EUR vagy Forint szerződéskötéstől függően, számlájuk beérkezését követően.

Területi képviselőinken keresztül naponta, egész évben elérhetőek gabona és olajosmag áraink, szerződéseink és az aktuális rendelkezésre álló piaci információk, melyek segíthetnek eligazodni ebben a termény árakban rendkívül volatilis időszakban.

Amennyiben bármilyen kérésük vagy kérdésük lenne, keressenek minket bizalommal!

www.rwa.hu

+36 21 211 0400

info kukac rwa pont hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.