2020.01.23., csütörtök , Zelma,Rajmund

Szántóföld

2018. május 24. csütörtök • 08:29

Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózat 2018.

Napjaink mezőgazdaságában meghatározó szerepe van a gyakorlati tapasztalatoknak. Ez az alapvető igény hívta életre a Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózatot, ahol a termelők személyesen szerezhetnek információkat a Timac AGRO termékekről.

Az intenzív kultúrák és nagy termőképességű fajták termesztése során a növények optimális ellátásához el kell érnünk a tenyészidő teljes hosszában a tápanyagok hozzáférhetőségét. Ennek érdekében sok esetben az tápanyag-utánpótlást át kell hangolni. A tápelemek védelmét és a növény igényét is folyamatosan fent kell tartanunk.

A 2017-ben indult kezdeményezést az eredmények hatására idén is folytatjuk. Az ország 5 helyszínén, különböző adottságú területeken keressük azokat a technológiai lehetőségeket, melyekkel előrelépést érhetnek el a termelők a termesztés jövedelmezőségében és a termésstabilitásban. Ennek keretében többek között az általánosan használt technológiákat vetjük össze az általunk javasolt, a talaj képességeit és a növény tápanyagigényét alapul vevő tápanyag-gazdálkodási rendszerrel. Ezen felül az egyes trágyázási technológiai elemek (starter trágyázás, fejtrágyázás, növénykondicionálás, talajkondicionálás) hatékonyságát is vizsgáljuk, valamint a szilárd, illetve folyékony formák közötti különbségeket is összehasonlítjuk.

Hatodik, budaörsi helyszínünkön tápelemhiány-kísérletet végzünk, ahol tenyészedényekben, kontrollált körülmények között folyamatosan nyomon követjük a növények fejlődését 8 különböző tápelem hiányában.

A tavalyi év betakarítási eredményei visszaigazolták az előzetes várakozásainkat és egyértelműen beigazolódott, hogy megéri plusz figyelmet fordítani a tudatos tápanyag-utánpótlásra.

További információkért látogasson el a Timac AGRO Hungária Kft. weboldalára!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.