2022.01.18., kedd , Piroska

Szántóföld

2016. december 02. péntek • 09:35

Új hatóanyag a lisztharmat elleni küzdelemben

A Syngenta első alkalommal jelent meg adepidyn gombaölőszer hatóanyaggal a piacon.

A svájci vetőmag- és növényvédőszer-gyártó vállalat Argentínában megkapta az engedélyt a Miravis Duo elnevezésű gombaölő szerre. Ezzel első alkalommal dobott piacra olyan terméket, melynek az új adepidyn hatóanyag az alapja – írja a topagrar.com

A konszern közlése szerint az adepidyn a karboxamidok csoportjába tartozik. A vállalat véleménye alapján ez mérföldkövet jelent a levélfoltosodást okozó betegségek elleni küzdelemben. A hatóanyag lehetővé teszi a lisztharmat elleni nagyon hatásos védekezést, és kitűnő hatású a nehezen legyőzhető - például a kalászfuzáriózis és a penészgombák - betegségeknél.

Lisztharmat, forrás: topagrar.com

A Syngenta vállalat saját elmondása szerint jelenleg több adepidyn alapú termék fejlesztésén dolgozik, amelyeknek világszerte meg kell felelniük a szója, a búza, a kukorica, a repce, a zöldség- és egyéb speciális kultúrákban folytatott kártevők elleni harc különböző kihívásainak.

A jelenlegi művelési időszakban a Miravis Duo első értékesítéseire a konszern Argentínában számít; ott most javában tart az olajos növények vetése, melyeket 2017-ben takarítanak majd be. A Syngenta adatai szerint a hatóanyag hatósági engedélyezése több más piacon még hátravan.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.