2023.03.28., kedd , Gedeon, Johanna

Szántóföld

2022. október 31. hétfő • 11:15

Vulcan Hibrid lombtrágya akció

A hibrid lombtrágyák olcsó „tápoldatok”, amelyeket minden növénynél használni tudunk, és még a tárolásához sem kell fűtött raktár.

2023-ban a permetezőbe mindig tegyünk tápanyagokat is

Tápanyagpótlás, olcsón, lombon keresztül?

Egyre kevesebb a „könnyen felvehető” tápanyag a talajban. A növények már a korai növekedési szakaszban is nitrogén-, kén-, magnézium-, de még káliumhiányt is mutatnak. Az alacsony talajnedvesség, az évszakhoz melegebb időjárás pedig stresszeli a növényeket. 

A Hibrid lombtrágyák szerves és szervetlen tápanyagok keverékei, amelyekkel jelentős mennyiségű tápanyagot tudunk pótolni, olcsón! A Hibrid lombtrágyák lombon és talajon keresztül is kifejtik a hatásukat. Lehetőleg több alkalommal juttassuk ki, közepes–nagy dózisban (15–25 liter/ha). Használatukkal javítjuk a növények fagy- és aszálytűrését, a növekedés folyamatos lehetőségét biztosítjuk.  

Mikor jó a Hibrid 35?

A Hibrid 35 alapja egy NPK-oldat, ezért a növekedés korai fázisában javasolt használni. Ekkor még a gyenge gyökérzet kevesebb tápanyagot „ér el”, és a növények foszforigénye is magasabb. A Hibrid 35-ben is található elegendő magnézium, szerves anyag (Vulcan Power), valamint aminosavak, vitaminok, amelyek segítik a „nagy tápanyagok” beépülését és hasznosulását. Ennek megfelelően késő ősztől a tél végéig inkább a Hibrid 35-ből juttassunk ki 15–25 liter/ha dózist, akár több alkalommal.

Mikor használjunk Hibrid 60-at?

A Hibrid 60 már 50%-ban nitrogént és 10%-ban magnéziumot tartalmazó lombtrágya. Minden növénynél alkalmazhatjuk, amikor a zöldtömeg felépülése zajlik. Ebben az időszakban a növények nitrogén-, magnézium- és kénigénye emelkedik meg, amit a száraz, gyakran még hideg talaj nem tud kiszolgálni. A Hibrid 60 közel 40%-ban tartalmaz Vulcan Powert, amelyben az összes létfontosságú tápanyag megtalálható.

A Hibrid lombtrágyák fokozzák a növény fagy és aszálytűrését

 

Mire váltsuk be a kedvezményt?

A VulcanAgro Kft. által elindított akció keretében levásárolható kedvezményt adunk. Javasoljuk, hogy ebből a kedvezményből olyan tápanyagokat szerezzenek be, amelyekből a leggyakoribb hiányokat látunk. Elsődlegesen valamilyen magas kéntartalmú lombtrágyát javasolunk (Vulcan MagmaS vagy Profi S80), de a magas foszfor-, káliumtartalmú termék is racionális döntés lehet (Vulcan Vital PK + Me). A Hibrid termékeket nem kell fagymentes helyen tárolni, és egy IBC megbontása után sem kell termékproblémával számolni. Közepes vagy nagyobb vízmennyiségekkel (150–250 liter/ha) dolgozzunk, és amíg nem lesz hőstressz, addig növényvédő szerekkel együtt is használhatjuk.

 

info@vulcanagro.hu

www.vulcanagro.hu

(X)

 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.