2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Szántóföld

2018. október 31. szerda • 12:00

Zalában két tonnával több kukoricát takarítottak be, mint tavaly

A kukorica 97 százalékát betakarították Zala megyében, a hektáronkénti átlagtermés 8,8 tonna, közel két tonnával jobb a tavalyinál.

A kukorica hektáronkénti átlaghozama 1,75 tonnával haladta meg a tavaly termett mennyiséget. A 25 355 hektárnyi területről betakarított termés megfelel az előírásoknak, fuzárium fertőzés miatti toxint nem találtak - közölte Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-vel.

Bőséges volt az idei kukorica termés - fotó: pixabay.com

Hozzátette: a gazdálkodók jó ütemben tudják végezni az őszi munkákat, október végére a munkák 90 százaléka (az őszi mélyszántáson kívül) már befejeződött - írja az OTP Agrár.

Az őszi búza kivételével már valamennyi szántóföldi növényt elvetették. Az őszi búza több mint 80 százaléka került a földbe, a tervezett vetésterület 29 840 hektár. Repcét 16 109 hektáron termelnek, őszi árpát 3305 hektáron, rozst 180 hektáron, tritikálét pedig 1290 hektáron vetették el Zala megyében.

Az elmúlt napokban esett csapadék, és a szokatlanul magas hőmérsékletnek köszönhetően a vetések jól fejlődnek, a tél beálltáig várhatóan kellően megerősödnek - mondta az elnök.

agrotrend.hu / otpagrar.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.