2022.12.01., csütörtök , Elza

Hírek

2021. november 05. péntek • 09:01

15 millió búzaszem a nemzet egységéért

A Magyarok Kenyere martonvásári adományozó ünnepségen kérdeztük Jakab Istvánt, a Magosz elnökét, az Országgyűlés alelnökét.

- Elnök úr, mikor indult ez a nemes kezdeményezés?

2010-ben indult a Magyarok Kenyere program, tehát immáron 11 éve adományoznak a hazai gazdák erre a jótékony célra gabonát, és örömmel mondhatom, hogy évről-évre egyre többet. Vetőmagot is biztosítunk, illetve meghatározó az a tudás, amit át tudunk adni a gazdatársainknak, hogy a legkorszerűbb XXI. századi technológiákat tudják alkalmazni a határon túli területeken. Az agrárképzés terén is sok segítséget adunk nekik, hiszen egy nemzet vagyunk, a mi felelősségünk is egymás segítése.

- A 15 millió búzaszem elnevezés is egy szép jelkép erre az összefogásra…

Ennyi felhőtlen boldog arcot, ennyi örömtől csillogó szemet már régen láttam. A gazdák a kemény munka mellett is megállnak ilyenkor egy pillanatra, hiszen az összefogásunk az egyik legnagyobb erő és csoda ebben a programban. Amit a magyar kormány határon túli gazdaságfejlesztési programjai biztosítanak, ahhoz mi gazdák adjuk a hazai tudást és segítséget és ez jó érzés! Egy csoda, ami itt történik!

- Az Agrotrend Csoport által életre hívott Magyarország Legszebb Birtoka, illetve az Év Agrárembere díjak kapcsán is már többször szóba került, hogy kiterjesszük a határon túlra is e megmérettetéseket.

A jelenlegi határainkon túl élő embereket és a határon belül élőket egy közösséghez tartozónak tekintem. A kamara berkeiben és a Magosz berkeiben is a Kárpát-medencei magyar gazdák együttműködésének keretében nagyon jó színvonalon dolgozunk együtt. ismerjük egymást és az ő bekapcsolásuk ezekbe a rendezvénekbe ezért is fontos. Kell, hogy érezzék, hogy ők is a nemzet részei!

- Elnök úr, köszönjük a beszélgetést!

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.