2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Hírek

2021. augusztus 11. szerda • 10:09

20 kutyát mérgeztek meg Kaposvár közelében

Két hét alatt mintegy húsz kutya esett áldozatul egy titokzatos ebgyilkosnak a Somogy megyei Gigén, egy Kaposvártól mintegy 25 kilométerre fekvő településen – számolt be a Somogy Megyei Hírportál.

Fotó: pexels.com

AZ ISMERETLEN FAGYÁLLÓVAL VAGY PATKÁNYMÉREGGEL MÉRGEZI A HÁZI KEDVENCEKET, EMIATT HÁBOROG A KÖZSÉG, A KISGYERMEKES CSALÁDOK PEDIG FÉLNEK. A FALU LAKÓIT RENDKÍVÜL SOKKOLJA, HOGY SOK KÖLYÖKKUTYA IS ÁLDOZATUL ESETT AZ IRTÓSZERES ÁMOKFUTÁSNAK.

Az egyik kutyatulajdonos a sonline.hu-nak elmesélte, hogy csak két hétig volt velük a kiskutyájuk, és a gyermeke nagyon fájlalta az elvesztését. Egy másik nő pedig arról számolt be, hogy az ebe hányt, aztán egy napig csak feküdt, mielőtt kínok között kimúlt volna. Most félti a másik kutyáját, nem is engedi ki az udvarból. Egy férfi pedig azon háborgott, hogy mi lesz akkor, ha egy kisgyermek veszi fel a földről a kihelyezett mérget?

„A polgárőrség az esetek óta sűrűbben járőrözik, és kamerarendszer működik a településen” – mondta Bálint Ildikó polgármester a lapnak. Üzenem a tettesnek, hogy ne reménykedjen, le fogjuk buktatni, és elnyeri a büntetését!

A kegyetlen eseménysorozatról az állatvédőket is értesítették. Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke azt mondta: a kutyamérgezés sajnos visszatérő jelenség vidéken.

agrotrend.hu / Sonline.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.