Hírek

2021-ben is megválasztották Magyarország Legszebb Birtokát

Idén a hajdúnánási Nyakas Farm adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka díjátadó gálának, ahol átadták a győztes birtok tulajdonosoknak az elismeréseket.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Eme nemes célt szolgálja az immáron ötödik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj.

Az impozáns gálaestet Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője, a Magyarország Legszebb Birtoka–díj főszervezője kezdte meg nyitóbeszédével, ahol számos élményt megosztott a jelenlévő vendégekkel a díjjal és a birtokok bejárásának kapcsán is.

Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője

Ezt követően Nyakas András, a rendezvénynek otthont adó tavalyi fődíjas Nyakas Farm tulajdonosa és Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója, a Magyarország Legszebb Birtoka főtámogatója folytatta a köszöntők sorát, aki kiemelte, hogy kötelességük támogatni az ilyen kezdeményezésű eseményeket, amelyet természetesen óriási szívvel és büszkeséggel tesznek. A Groupama Biztosító küldetésének tartja, hogy tegyen a mezőgazdaság biztonságáért, ezért tudták, hogy idén is főtámogatóként kell részt venniük abban a nemes versengésben, amely immár negyedszer indult útjára.

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója, a Magyarország Legszebb Birtoka főtámogatója

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezőgazdaságért felelős alelnöke, Zászlós Tibor folytatta a köszöntő beszédek sorát, aki kiemelt feladatának tartja a gazdák bemutatását, segítését és jövőjük biztosítását. Ez a kezdeményezés abban segíti a magyar társadalmat, akik a fogyasztói ezeknek a termékeknek, hogy megismerhessék, honnan származnak, milyen körülmények közt állították elő. A gazda milyen szívvel és lélekkel teszi a dolgát, hogy minél jobb, minél magasabb beltartalmi értékű élelmiszer kerüljön a fogyasztó asztalára. Mindezt most meg tudja mutatni. Meg tudja mutatni, hogy nem csak minőség van, hanem csodálatos környezet is, amit épít, és nem csak a munkájára, hanem az életkörülményeire is büszke tud lenni.

Zászlós Tibor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezőgazdaságért felelős alelnöke

Az agrártárca vezetője, Dr. Nagy István miniszter úr ez alkalommal nem tudott személyesen jelen lenni a gálán, ezért rövid videóüzenetben köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket is. Megfogalmazta, hogy a magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének! Ebben segít a Magyarország Legszebb Birtoka díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát. Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

Végezetül az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj fővédnöke, Jakab István mondta el köszöntőjét, amelyben kitért arra, hogy minden olyan kezdeményezés támogatást érdemel, amely felhívja a figyelmet a mezőgazdasági tevékenység jelentőségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire. Mi pedig köszönjük neki ezúton is, hogy meggyőződésének megfelelően minden fórumon támogatja a Magyarország Legszebb Birtoka kitüntető díjat.

Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj fővédnöke

Az idei évben a Magyarország Legszebb Birtoka-díj során nyolc különböző kategóriában érkeztek jelölések az ország minden pontjáról. A szakmai zsűri ennek értelmében 24 csodálatos szépségű birtokot járhatott be, amelyek közül a kategóriák győztesei a következőképpen alakultak:

 – Állattenyésztő birtok kategória:  Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.

Családi gazdaság kategória:  Babarczi Pincészet

Gyümölcstermesztő birtok kategória:  Maglóczki Kert

Kertészet kategória:  Profi-Tom Zöldségtermelő Kft.

Precíziós gazdálkodás kategória:  Vadas-Agro Kft.

Szántóföldi növénytermesztő birtok kategória:  Ager-Agri Kft.

Szőlészet-Borászat kategória:  Varga Pincészet

 Fiatal gazda birtoka kategória: Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport

 

Közönségdíj: Kovács Kertészet

Erste Bank különdíj: Günzer Tamás pincészete

Napsugár Trade Kft. különdíj: Kaitz-Agro Kft.

Szeretem a mezőgazdaságot portál különdíjUdvaros Farmer Gazdaság

– Alba Milagro Kft. különdíj: Braun Attila

A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással, 2021-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. lett!

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek!

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook