Hírek

2022-ben Papp István lett Az Év Agrárembere

Immár kilencedik alkalommal szervezte meg az Agrotrend Csoport Az Év Agrárembere kitüntető díjat. A díjat 2014-ben azzal a szándékkal alapították, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek.

A szervezők 2022-ben az előző évekhez képest kis változtatással tizenegy kategóriában keresték Az Év Agráremberét. A Fenntartható gazdálkodás kategória átalakult Ökológiai Gazdálkodásra, valamint az Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem és a Szántóföldi növénytermesztés kategóriák sorába bekerült az Erdőgazdálkodás kategória is.

A díj fővédnöke ezúttal is Dr. Nagy István agrárminiszter volt, aki a gálán személyesen nem tudott részt venni, ezért rövid videóüzenetben köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket. 

Ezt követően az Agrotrend Csoport tulajdonosa, Mátrai Zoltán vette át a szót, s beszédében elmondta: “Szomorú év volt a 2022-es a gazdatársadalom egy részének. Ritkán tapasztalható csapadékhiány volt az ország nagy részén. Sok keserű pillanat övezte a gazdálkodást, különösen a keleti országrészben. Jó volt megtapasztalni, hogy a gazdatársadalom összefogott és például az állattenyésztőknek sokan segítségükre siettek. Talán nagydíjunk is hozzájárul ahhoz, hogy a társadalmi szerepvállalás az emberek tudatában maradhasson. “

A díj fő támogatója a Marton Genetics. A cégcsoport vezetője Sándorfy András meglátása szerint idén is rangos megmérettetés zajlott, így megtiszteltetés a rendezvény támogatása. "Komoly év áll mögöttünk,… de aki soha nem vet, az soha nem fog aratni.” „Ha az aratás a vetéssel kezdődik, akkor vetnünk kell”, ezért sok kitartást kívánt a gazdáknak.

Dr. Cseh Tibor a MAGOSZ főtitkára mesélt egy németországi kezdeményezésről, mely nem egyedülálló a világban, ahol a húsfogyasztás ellen agresszíven kampányolnak, és nem kevés ezeknek a szervezeteknek a követője. Sajnos, egyre nehezebb körülmények között kell a gazdáknak termelniük, és nem csak anyagi értelemben.

Zászlós Tibor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke a mezőgazdaságban alkotó embereket méltatta, a nemzedékek szerepéről a családok megtartó erejéről beszélt.

Az agrárminiszter távollétében a szaktárcát dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár úr képviselte. Elmondása szerint a tavalyi év nehézségeit az állattartók különösen a bőrükön érezték, a takarmány árának drágulását az aszály csak tetézte, és az idei év is sem lesz zökkenőmentes.

 

A 2022-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei

 

Az Év Agrárgépésze 2022-ben: Dr. Hajdú József
A kategóriát támogatta az Agrotec Magyarország Kft. A díjat Csanádi Tamás, a MEGOSZ (Mezőgépgyártók Országos Szövetsége) elnöke adta át.

 

Az Év Agrárinnovátora 2022-ben: Mester Károly
A kategóriát támogatta Agro Masters Hungary Kft. A díjat Szarvas Zoltán ügyvezető igazgató adta át.

 

Az Év Állattenyésztője 2022-ben: Bóna Szabolcs
A kategóriát támogatta a Bonafarm Mezőgazdaság. A díjat Tóthné Fábián Krisztina gazdasági igazgató adta át.

 

Az Év Erdőgazdálkodója 2022-ben: Tóth István
A kategória támogatója a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) és az Országos Erdészeti Egyesület (OEE). A díjat Mocz András, a MEGOSZ elnöke adta át.

 

Az Év Élelmiszeriparosa 2022-ben: Papp István
A kategóriát támogatta a Master Good Kft. A díjat Lovász Gábor gazdasági igazgató adta át.

 

Az Év Fiatal Gazdája 2022-ben: Pecznyik Béla
A kategóriát támogatta a Limagrain Hungária Kft. A díjat Szijártó Bálint country manager adta át.

 

A Jövő Agrárszakembere 2022-ben: ifj. Rácz József
A kategóriát támogatta a Progress Promotion Kft. (McDonald's). A díjat Simon-Szabó Judit vállalati kommunikációs és fenntarthatósági vezető adta át.

 

Az Év Kertésze 2022-ben: Csizmadi Imre
A kategóriát támogatta a DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete). A díjat Nagypéter Sándor elnök adta át.

 

Az Év Növényvédelmi Szakembere 2022-ben: Dr. Aponyi Lajos
A kategóriát támogatta a Greenman Kft. A díjat Peretsényi György ügyvezető igazgató adta át.

 

Az Év Ökológiai Gazdálkodója 2022-ben: Dr. Vad Attila
A kategóriát támogatta a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A díjat Prof. Dr. Stündl László dékán adta át.

 

Az Év Szántóföldi Gazdálkodója 2022-ben: Simon László
A kategóriát támogatta a Syngenta Magyarország Kft. A díjat Korbuly Bence növényvédőszer értékesítési vezető adta át.
 

 

A 2022-es Az Év Agrárembere kitüntető díj további díjazottjai

 

Az Év Agrárembere kitüntető díj Erste Bank különdíjasa: Juhász Csaba
A díjat támogatta az Erste Bank Hungary Zrt. A díjat Szerdahelyi Róbert kis- és középvállalati igazgatója adta át.

 

Az Év Agrárembere kitüntető díj Zsűri különdíjas: Fóris Anna
A díjat támogatta az Agrotrend Csoport. A díjat Hamvas Atanáz szervező adta át.

 

Az Év Agrárembere kitüntető díj Közönségdíjasa: Csizmadi Imre, II. helyezett: Simon László, III. helyezett: Pecznyik Béla
A közönségdíjat támogatta az Agrármarketing Centrum, a jelöltekre pedig Az Év Agrárembere oldalon lehetett szavazni. A díjakat Görög Róbert a Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője adta át.

 

Az Év Agrárembere

 

2022-ben Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese a zsűri titkos szavazása alapján Papp István lett.

 

Gratulálunk a győzteseknek!

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés