Hírek

2998-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon, az immunrendszer egészséges táplálkozással erősíthető

Meghalt 5 idős, krónikus beteg, és 56-tal, 2998-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel. A dietetikus szakértő ugyanakkor rámutat arra, hogy egészséges táplálkozással az immunrendszert jól lehet befolyásolni.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 340-re emelkedett. 629-en már gyógyultan távoztak a kórházból – közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Fotó: pixabay.com



Jelenleg 1005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 786-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 82 010.

Kiemelték: továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, akik fertőzhet. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme. 

Hozzátették: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérik az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1473 ember) és Pest megyében (400) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (300), Komárom-Esztergom megye (132), Zala megye (123), és Csongrád megye (101).

Vas megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

A koronavírus-járvány kapcsán Erdélyi Alíz dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli mûsorában az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet. A szakember kiemelte: aki két hétre előre megtervezi az "étlapot", az el tudja érni, hogy akár csak hetente kelljen elmennie vásárolni.

Jól összeállított bevásárlólistával pedig a boltban eltöltött idő is csökkenthető. Ezen felül az "étlap" megtervezésével arra is könnyebb odafigyelni, hogy abban szerepeljen elég gyümölcs és zöldség, rosttartalmú élelmiszer.

agrotrend.hu / MTI

 

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook