2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Hírek

2019. április 29. hétfő • 23:27

A 15 millió búzaszem 15 millió magyart jelképez (videó)

A “Magyarok Kenyere – 15 millió Búzaszem” jótékonysági kezdeményezés, amelynek keretében a Kárpát-medencében gyűjtenek búzát magyar gazdák, majd az abból készült liszt szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez kerül.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében Kárpát-medencei búzaszentelő ünnepség és a Magyarok Kenyere program nyitó rendezvénye zajlott Esztergomban április 27-én, szombaton.

Jakab István elnök úr szerint az esemény egyben üzenetül szolgálhat a világ magyarságának, és az európai gazdatársaknak az összefogás és a közös célért való küzdelem példájaként. 

Ez az összefogás azt is jelenti számunkra, hogy még inkább lesz lehetőségünk segíteni a rászorulókon, a szükséget szenvedőkön. Az elkövetkező években megvalósul azon szándékunk, hogy a Kárpát-medencében megosszuk egymással a tudást, az információt, segítsük az együttműködést, hogy valamennyi magyar ember egyre sikeresebb legyen, hogy mindenkor legyen magyar kenyér a Kárpát-medencei magyar családok asztalán - hangsúlyozta Jakab István köszöntőbeszédében.

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.