2020.10.25., vasárnap , Blanka, Bianka

Hírek

2017. május 02. kedd • 09:03

A búzaszenteléssel elindult az idei Magyarok Kenyere Program

A 2017-es Magyarok Kenyere Program hivatalosan is elkezdődött a az esztergomi búzaszenteléssel. A program Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai partnerségében működik.

Ahogy hagyományosan mindig, úgy idén az országos búzaszentelő ünnepséggel kezdődött el a Magyarok Kenyere Program. A ceremónia az esztergomi Bazilikában indult április 29-én délelőtt, Snell György püspök szentmiséjével. Ezt követően az ökumené szellemében katolikus, református és evangélikus lelkészek szentelték, áldották meg az idei búzát.

fotó:MTI

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társadalmi felelősségvállalási tevékenységével összhangban karolta fel a 2011-ben elindított Magyarok Kenyere Programot, amely a immár köztestület stratégiai partnerségében működik. A jótékonysági kezdeményezés mára egy, az egész Kárpát-medencére kiterjedő karitatív kezdeményezéssé nőtte ki magát.

A program keretében a kamara búzaadományokat gyűjt, és az ebből őrölt lisztet eljuttatja a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek és intézményeknek, ezzel is enyhítve mindennapi gondjaikon.

A NAK minden évben készséggel fogadja a társadalmi felelősségvállalásban elkötelezett vállalatok, vállalkozások és szervezetek csatlakozását, adományaikat és felajánlásaikat a programhoz, hogy így tehessünk közösen a rászorulók helyzetének javításáért.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.