2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Hírek

2019. január 27. vasárnap • 13:42

A fiatal gazdák új alapokra helyezhetik a mezőgazdaságot

Fiatal gazdákra van szükség, akik magas színvonalú oktatás után új alapokra helyezhetik az agrárium jövőjét.

Új fejezet nyílt a hazai élelmiszer- és agrárinformatikában - Olyan felsőoktatásra van szükség, amelyből a kutatás-fejlesztés és a gazdasági igények nem hiányozhatnak.

Profizmus és magas szakmai színvonal jellemzi a jelölteket - Országos figyelem kíséri Az Év Agrárembere kitüntető díjat és a gazdák évről-évre arra törekednek, hogy döntősök lehessenek.

Aki nem tartja a lépést a technológiával, az lemarad - Sokkal többen adnak be pályázatokat, mint ahányan meg tudják kapni a támogatást. Ezért is indítaná el kamattámogatású hitel programját az agrártárca.

Nagy István: az agráriumban szükség van a kamattámogatású hitelre - fotó: MTI

Nem működhet múlt századi technikákkal a jelen mezőgazdasága (+Videó) - A magyar mezőgazdaság jövője nagymértékben függ attól is, hogy a takarékos, gazdaságosabb termelést biztosító, korszerű technikai eredményeket miként tudjuk a hétköznapokba beiktatni. Meg persze attól, hogy lesz-e elég szakember, akik működtetik a gépeket.

Több millió hektoliter bor készült a tavalyi szőlőből - A szőlő-bor ágazat több mint negyvenezer embernek nyújt megélhetést Magyarországon.

Fiatal erdők ápolására hirdettek pályázatot - A kérelmeket 2019. február 1 és március 4-e között várják.

Merre vagytok, fiatal agrárszakemberek? - A szektort alaposan ismerők egyre hangosabban kongatják a vészharangot, mert az árutermelő gazdaságok döntéshozói lassan kiöregszenek: közelítik a nyugdíjkorhatárt vagy akár már túl is lépték, és hiányoznak azok a szakemberek, akik a helyükre léphetnének.

Kevés a fiatal gazda, pedig az ő kezükben van a jövő agráriuma - fotó: pixabay.com

Ismét lehet pályázni anyajuhtartás-támogatásra! - Késedelmes benyújtás esetén a támogatás összege munkanaponként csökken.

Gyümölcsök és zöldségek, amiket leszedés előtt meg se ismernénk - Amikor bevásárolunk magától értendő, hogy miként is néznek ki a zöldségek és gyümölcsök. Viszont ha a természetben találkoznánk velük felismernénk őket?

Meg kell becsülni az erdőket, hogy a jövő generációi is élvezhessék - Magyarországon körülbelül 200 erdei iskola működik, amelyek közel 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget.

Igenis trendi, ha egy fiatal a mezőgazdaságot választja - Az Év Agrárembere kitüntető díjjal köszönetet fejezünk ki a gazdálkodók szakmai helytállásáért és a helyi közösségekért tett erőfeszítéseikért.

Balássy Ákos, a Növénytermesztő kategória támogatója - fotó: agrotrend.hu

Árengedményt kapnak a környezettudatos termelők - Már egy gyűjtőzsáknyi üres flakon és zsák leadása is több ezer forint megtakarítást jelenthet a Malagrownál.

Hosszú távú jövő előtt a magyar szőlő- és borágazat - A bortermelők szakmai munkája megerősíti a magyar borok jó hírnevét.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.