2021.08.01., vasárnap , Boglárka

Hírek

2019. április 21. vasárnap • 14:21

A fiatalok kezében van az agrárium jövője

Az agrárium az innovációknak és a technológiai fejlődésnek köszönhetően felívelőben van és a fiatal gazdák kezében van ennek jövője.

Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását hozhatja az agrártámogatások csökkentése - Győrffy Balázs, a NAK elnöke a KAP forráscsökkentés esetleges következményeiről beszélt tájékoztatóján.

Szakmai szervezetek értékelték a magyar bio ágazat helyzetét - A magyar bio ágazat kutatást, ellenőrzést végző, és érdekképviseletet ellátó szakmai szervezetei, valamint biogazdálkodók értékelték a magyar ökológiai gazdálkodás helyzetét április 18-án a MagNet Közösségi Házban rendezett sajtótájékoztatón.

Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében vanA jövő szakembereinek alkalmazkodniuk kell a változásokhoz az agrárium területén is- hangzott el a 34. OTDK agrártudományi szekcióján

A jövő agrárszakembereinek globális kihívásokkal kell szembenézniük - fotó: unideb.hu

Egymillió tonnás terméskiesés az aszály miatt - Hatalmas károkat okoz a gazdáknak országszerte az aszály, a költségcsökkentések miatt fokozódik a terméskiesés.

Ledó Ferenc: kedvező volt a hétvégi csapadék - Ledó Ferenc, a 2018-as Év Agrárembere szerint segítette a gazdálkodókat a hétvégi eső, de még több mint száz milliméternyi csapadék hiányzik.

Csatlakozik az Iparkamara az agrártámogatások csökkentése ellen indított aláírásgyűjtéshez - Az Iparkamara is támogatja a NAK és a MAGOSZ kezdeményezésében megvalósuló aláírásgyűjtést.

Agrárszakmák népszerűsítése az Agrár Szakma Sztár fesztiválon - Színvonalas szakképzés az alapja a magyar mezőgazdaság versenyképességének

Az új munkahelyek teremtése az ifjú szakemberek kezében van - fotó: AM/Krasznai-Nehrebeczky Mária

Dr. Csikai Miklós: Fejleszteni vagy eltűnni a piacról... - A szegvári új palántanevelő üvegház átadási ünnepségének  akár a vezérgondolata is lehet ez a kijelentés, amit Dr. Csikai Miklós az Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója oly gyakran megfogalmaz és hangsúlyoz.

Hogyan jelenthetjük be az aszálykárunkat? - Információk az Agrárkár-enyhítési rendszer használatához

Szakmai információforrások a mezőgazdaságban - Az elmúlt években a gazdálkodók döntéstámogató információszerzési szokásai dinamikus változást mutattak, amiben a digitalizáció jár az élen.

A felelős állattartást népszerűsíti a Nébih - A felelős állattartást népszerűsíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) keltetőshowja, amelyet eddig már több tízezren figyeltek.

Az állattartás felelősséggel jár - fotó: pixabay.com

A tojástermelők nem nyertek a húsvéttal - Nem változott a néhány héttel ezelőtti helyzet, idén húsvét előtt sok helyen csökkentek a tojásárak, ami az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva szinte példátlan.

Szárazságtűrő növényekkel és aszálytérképpel a klímaváltozás ellen - Szárazságtűrő növények és aszálytérkép jelenthetik a megoldást az egyre nagyobb kockázatot jelentő a szárazságra.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.