2020.10.20., kedd , Vendel

Hírek

2019. november 04. hétfő • 10:36

A halfogyasztást is népszerűsítik az idei Bakony Expón

Bakony Expo immár hatodik alkalommal tér vissza a Veszprém Arénába november 8-10. között. A program részleteiről szerda délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Amikor hat évvel ezelőtt elindítottuk a Bakony Expót, mindenkinek volt egy vágyott elképzelése róla, hova szeretnénk majd felfuttatni a rendezvényt. Az viszont, hogy már az ötödik évben 17 ezer látogatót köszönthettünk, a legmerészebb álmainkat is meghaladta – összegezte az elmúlt éveket a sajtótájékoztató kezdetén Porga Gyula polgármester.


fotó: pixabay

A rendezvénynek maradéktalanul sikerült teljesítenie alapküldetését, hogy minél közelebb hozza egymáshoz a helyi termelőket és a fogyasztókat. A Bakony Expó azonban nemcsak egy nagy piacként, vásártérként funkcionál, hanem

a számos kiegészítő program révén társadalmi eseményként is, ez és az innovációk együttesen pedig hozzájárultak ahhoz, hogy sokan ma emiatt látogatnak el ősszel Veszprémbe.

– Az innovációk sorába tartozik az is, hogy az expó minden évben más, a Bakonyra, Balatonra és a megyére jellemző alapanyagot tesz meg főszereplőnek: idén ez – az Agrármarketing Centrum törekvéseivel összhangban – a hal lesz annak érdekében, hogy

a kevés halat fogyasztó magyar társadalom körében népszerűbbé tegyék ezt a rendkívül egészséges ételt

– mondta el Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke.

A kiállítók zöme Veszprém megyei termelők közül kerül ki, de érkeznek olyan termelők is az ország további részéből, akik itt meg nem található különlegességeket hoznak el: Egerből például szarvasgombából, Kiskőrösről pedig homoktövisből készült termékek érkeznek.


agrotrend.hu / vehir.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.