2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Hírek

2018. augusztus 28. kedd • 10:22

A hazai élelmiszeripar lehetőségei

Többek között az élelmiszeripar jövőjéről is tárgyalt az agrárminiszter a török és izraeli nagykövettel.

Nagy István agrárminiszter hétfőn hivatalában fogadta Ahmet Akif Oktay török nagykövetet - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.


Nagy István fogadta Yossi Amranit, Izrael Állam budapesti nagykövetét is - fotó: Pelsőczy Csaba (AM)

Az agrártárca vezetője üdvözölte, hogy Törökország és Magyarország között a diplomáciai és szakmai kapcsolatok már hosszú ideje intenzívek. Hozzátette, hogy Magyarország számára a török gazdasági kapcsolatok nagyon fontosak, Törökországot stratégiai partnernek tekintjük.

A találkozón a miniszter kezdeményezte, hogy a gazdasági kapcsolatok élénkülése miatt 2018-ban egy külön fórumon, a Magyar-Török Mezőgazdasági Munkacsoport keretében egyeztessen a két fél a számos közös témáról, így a szarvasmarha-kereskedelem, élelmiszeripar, erdészet területeiről.

Törökország a magyar szarvasmarha-export fontos célországa, de további lehetőségek is rejlenek még ebben az ágazatban az ellátási láncok fejlesztésével.

Nagy István hivatalában fogadta Yossi Amrani urat, Izrael Állam budapesti nagykövetét is.

A megbeszélésen szóba került, hogy a felek készek megvizsgálni a két ország közötti mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások befektetési és piaci lehetőségeit.

A tárgyalópartnerek megegyeztek arról, hogy a magyar és izraeli szakterületek együttműködésében kiaknázatlan lehetőségek vannak, és mivel jó az együttműködés a két ország kutatási intézményei között, a technológiatranszferre és szakértőcserékre érdemes hangsúlyt helyezni.

Nagy István elmondta, tapasztalata alapján az izraeli befektetők látnak potenciált a magyar agrár és élelmiszeriparban.

agrotrend.hu / AM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.