2022.05.29., vasárnap , Magdolna

Hírek

2019. december 03. kedd • 20:17

A kézműves söröké a jövő

A Grand Champion díjak mellett az idei évben keresik Magyarország Legjobb Kisüzemi Sörét és a Legeredményesebb Kisüzemi Főzdéjét is.

2020. június 11-13. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában. Ezalatt a három nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének. - írja a storeinsider.hu.

fotó: pxhere.com

A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a „Central European Beer Awards-2020” Sörverseny, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére nyitnak meg.

 A verseny célja

•     A sör, mint az egyik legnépszerűbb ital népszerűsítése határon innen és határon túl

•     A kisüzemi, kézműves sörök népszerűsítése

•     Az otthoni sörfőzés népszerűsítése

•     A kulturált sörfogyasztás népszerűsítése

•     A minőség javítása, a gyártók, termelők saját eredményeinek közlésén keresztül

•     a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése

A verseny meghirdetésének köre

  • Házi amatőr sörfőzők (Homebrewing)
  • Kisüzemi kézműves sörfőzdék (Craft Brewery) – max. 200 000 HL/év

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 3 liter versenymintát, minimum 6 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan 5 különböző tétellel indulhat.

A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét és fajtáját.

A verseny 30 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.

A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetünk.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2020. június 11-13. között kerül sor a „Gyulai Kézműves Sörfesztivál” elnevezésű rendezvény keretében, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

agrotrend.hu / storeinsider.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.