2022.12.08., csütörtök , Mária

Hírek

2019. október 03. csütörtök • 15:01

A komlói tésztagyár nyerte el az év fődíját

Elnyerte az Év Széchenyi Vállalkozása fődíját a komlói tésztagyár – az üzemet a közfoglalkoztatási program egyik sikertörténeteként tartják számon.

A Pénzügyminisztérium által alapított, az „Év Széchenyi Vállalkozása” fődíját vehette át az ötvenmillió forint alatti árbevételű cégek kategóriájában a komlói tésztagyár a minap. A Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében átadott kitüntetést olyan cégek kaphatják meg, amelyek innovatív és a helyi erőforrásokra támaszkodó működésükkel segítik az ország gazdasági megerősödését - írja a bama.hu.

Helyi alapanyagokból készülnek a termékek - fotó: pixabay.com

Mint ismeretes, öt évvel ezelőtt a Start közmunkaprogram kínálta lehetőséget kihasználva alapította meg a komlói önkormányzat a városi tésztagyárat.

Kezdetben kizárólag közfoglalkoztatottak dolgoztak az üzemben, a termékeket pedig a közétkeztetésben, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények konyháján használták fel.

A helyi alapanyagokból készült, jó minőségű tésztákra azonban ennél jóval nagyobb kereslet mutatkozott. Az üzem termékei így idővel egyre több bolt polcain jelentek meg.

A fejlődés eredményeként ma már három megye több mint félszáz üzletében lehet kapni a Komlón gyártott tésztákat, emellett tucatnyinál több közétkeztetőnek is szállítanak.

A gyár már rég kinőtte a közmunkaprogramot, erre utal az a fejlemény is, hogy jelenleg Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet néven működik főállású alkalmazottakkal és folyamatosan bővülő eszközparkkal.

Jó ötlet és sok munka a siker kulcsa

Az országos közfoglalkoztatási kiállításokon is többször elismert üzem két évvel ezelőtt a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját érdemelte ki.

A most elnyert, az „Év Széchenyi Vállalkozása” fődíj kapcsán Polics József, Komló polgármestere kiemelte, fontos visszajelzés ez az elismerés, hiszen megerősíti azt, amit a közmunkaprogram értékteremtő feladatáról gondolt az önkormányzat.

– A sikerhez semmilyen speciális nyersanyagra, szaktudásra nem volt szükség, csak jó ötletre és sok munkára. Ez a modell más települések számára is példaértékű lehet – tette hozzá a polgármester, köszönetet mondva a szövetkezet elnök asszonyának a kitartó munkáért.

agrotrend.hu / bama.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.