2022.10.05., szerda , Aurél

Hírek

2022. június 12. vasárnap • 07:20

A kormány támogatja a mikrocégek energetikai költségeit

A kormány továbbra is támogatja a mikrocégek energetikai költségeit - mondta a technológiai és ipari miniszter szombaton Felsőrajkon, a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

Palkovics László kifejtette: a kis- és mikro vállalkozások a korábbi időszakban is fókuszban voltak, és ez a jövőben is így lesz. A kormány intézkedései pozitív hatással lesznek a működésükre, a mikrocégek "benn maradnak a rezsicsökkentésben" és ebből tudnak majd profitálni.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere, Palkovics László technológiai és ipari miniszter és Vigh László, a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, fideszes országgyűlési képviselő (b-j) a Zala megyei Felsőrajkon, a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron 2022. június 11-én. Fotó: MTI / Varga György

Az intézkedés célja, hogy a kisvállalkozások tudjanak működni, és az üzleti modelljüket ne rongálja az energiaválság. Jelenleg Európában Magyarországon a legalacsonyabb az áram, a gáz ára - fűzte hozzá. A következő négy évben az energetika, az iparfejlesztés mellett kiemelt szerepet kap az élelmiszeripar fejlesztése. Arányaiban a legtöbb forrás erre a területre jut.

Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a Magyar falu programnak és a támogatásoknak köszönhetően az aprófalvakban elindult a fejlődés. Ezt jelzi, hogy növekszik a kisfalvak népessége, a fiataloknak van jövőképük - hangoztatta az államtitkár, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Kiemelte a térségi együttműködés szerepét, amelyre kiváló alkalom szerinte a Felsőrajki Nemzetközi, Térségi Kiállítás és Vásár, Kulturális és Gasztronómiai Seregszemle, amelyet tizedik alkalommal rendeztek meg a zalai faluban.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) felidézte: kezdetekben az őstermelőknek és a kulturális csoportoknak szerettek volna találkozási lehetőséget biztosítani. A rendezvény az elmúlt egy évtized alatt kinőtte magát, a jubileumi találkozóra 25 termelő és kézműves érkezett portékájával.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.