2021.08.06., péntek , Berta, Bettina

Hírek

2021. április 14. szerda • 12:33

A külgazdasági szemléletre szüksége van a magyar agráriumnak

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) elnöke parlamenti irodájában fogadta Bencsik Dávidot, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát.

A találkozó alkalmával Bencsik Dávid bemutatta az agrár-külgazdaság, különös tekintettel az agrárexport fejlesztésére kidolgozott terveit és országjáró programját, emellett kiemelte az Agrárminisztérium főbb nemzetközi kapcsolati fejlesztési irányait és azok alakulását. Jakab István örömmel fogadta az országjáró programot, amelyhez a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai támogatást nyújt. Jakab István elmondta, hogy a külgazdasági szemléletre nagy szüksége van a magyar agráriumnak.

fotó: AM

Mindkét fél kiemelte a Kárpát-medence magyar agrártársadalom és a külhoni magyarság támogatásának jelentőségét. Jakab István felkérte Bencsik Dávidot részvételre és köszöntőbeszéd tartására a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program nyitóeseményén, a Kárpát-medencei Búzaszentelő Ünnepségen, amelynek idén a délvidéki Zenta és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége ad otthont. A rendszeres esemény évente más külhoni térségben zajlik, erősítendő a  határon túli szolgálatot, illetve az összetartozást és a szolidaritás eszméjét. A beszélgetésen a felek egyeztettek a Kárpát-medencei Falugazdász Programról és annak sikereiről is.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.