2021.03.06., szombat , Leonóra, Inez

Hírek

2021. január 23. szombat • 13:28

A lósportoknak nem tett be a Covid

A Kincsem Nemzeti Kft. a Covid-19-világjárvány, a felfüggesztett versenyszezon, az elmaradt kiemelt rendezvények és a zárt kapus versenyek ellenére is sikeresen be tudta fejezni a 2020-as versenyszezont.

Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója büszke rá, hogy a „békeidőben" vállalt feladatokat hiánytalanul el tudta végezni az állami versenyszervező, így nem esett csorba a versenyszezonon, a sport meg tudta őrizni az 1827 óta tartó hazai folytonosságát. A Magyar Mezőgazdaságnak adott interjújában arról is beszámolt, hogy a fogadásszervezésben is komoly lépéseket tettek, az év utolsó negyedévében bevezették a kézi Kincsem+ játékot a lottózókban. A sikeresen lezárt év után pedig már lehet tervezni a 2021-es versenyszezont, ami sok izgalmas sporteseményt, galopp-, ügető- és agárversenyeket, valamint a négyesfogat-hajtó Európa-bajnokság megrendezését jelenti a Kincsem Park számára.

fotó: pixabay.com

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a pandémia tavasszal megakasztotta az ügetőszezont, a galopp és az agár szakág el sem tudott indulni. A versenynaptár átszervezésével a teljes szezont meg tudták menteni, az előre eltervezett versenyeket, az összes fontos versenyt le tudták futni mind a két lóversenyszakágban. Ebben partnerek voltak a szakmai szereplők, és partner volt az állami tulajdonos.

SZINTE PÉLDA NÉLKÜLI EURÓPÁBAN, HOGY A JELENTŐS VERSENYDÍJTÖMEGÜKET NEMHOGY TARTANI TUDTÁK, DE MÉG EMELTEK IS RAJTA.

Azért, hogy biztosítani tudják ebben a nehéz időszakban is az ágazat működőképességét, több olyan lépést, pénzügyi könnyítést hoztak a partnereink számára, amiben nélkülözhetetlen volt az állami tulajdonos támogatása. 

Pécsi István úgy véli, a Szerencsejáték Zrt. nélkül elképzelhetetlen a jövő lóversenyzése. Ami még ennél is fontosabb, hogy a legnépszerűbb termék, a Kincsem+ TUTI okos gépi játék mellett ősszel bevezették a Kincsem+ kézi változatát az ország összes lottózójában.

Rendkívüli érdeklődéssel tekintenek a Szerencsejáték Zrt. pilot projektjére, ami most tavasszal indul.
FÉL ÉVEN KERESZTÜL AZ ORSZÁG MINDEN PONTJÁN, HETVEN FOGADÓHELYEN MEGJELENIK MAJD A LÓVERSENYFOGADÁS TELJES HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KÍNÁLATA.Minden nap 30-35 futamra lehet játszani, hétvégenként pedig a Kincsem Park versenyeire, ez éves szinten mintegy 12 ezer futamot jelentene, így a legnépszerűbb versenyekre és napokra, mint például az Ügetőszilveszter, az egész ország fogadhatna. 

agrotrend.hu / origo.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.