2021.12.05., vasárnap , Vilma

Hírek

2016. március 17. csütörtök • 11:30

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj – a kiválók jutalma

Az idén három vállalkozásnak - a Bock Borászat Kft.-nek, a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.-nek, valamint a Mecsekerdő Zrt.-nek ítélték oda a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat (MAMD).

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a március 15-e alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen adta át a díjazottaknak az oklevelet, az emlékplakettet és a MAMD védjegy használatának lehetőségét tanúsító bizonyítványt.

A díjat odaítélő Bizottság javaslatára Fazekas Sándor a 2012-ben díjazott vállalkozások közül a MIRELITE MIRSA Zrt.-nek és a Tutti Élelmiszeripari Kft.-nek adta meg a lehetőset, hogy további három évig használhassák a MAMD védjegyet. A MAMD díj nem egy termék minőségének kiválóságát, hanem a vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét hivatott igazolni.

Fotó: 123RF

A Földművelésügyi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó, agrárgazdasági területen működő – alapanyag-termeléssel, élelmiszer-feldolgozással és -szolgáltatással foglalkozó – szervezetek számára a szaktárca idén is kiírta a MAMD díjra a pályázatot. A pályázati felhívás a Földművelésügyi Értesítő 2016. március 4-én megjelent hivatalos lapjában olvasható.

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére 2016. október 14-e 12:00 óráig nyújthatók be a pályázatok. A pályázat célja azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának. A pályázat célja továbbá olyan modell kialakítása és hatékony működtetése a díjazott szervezetek által, amely hozzájárul a szervezet fenntartható és tartósan sikeres működéséhez, így példaértékűvé válhat a kis-, közép- és nagyvállalkozások számára is.

agrotrend.hu/FM 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.