2020.09.30., szerda , Jeromos

Hírek

2020. február 05. szerda • 10:10

A magyar-mexikói agrárkapcsolatok tovább erősödnek

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Nagy István agrárminiszter és Víctor Villalobos Arámbula mexikói mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter kedden, Mexikóvárosban. A cél, hogy szorosabbra fűzzék a két ország közötti együttműködést, a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a vidékfejlesztés, a halászat és az akvakultúra területén.

Nagy István kiemelte, hogy a megállapodás lehetővé teszi a közös munkát egyes konkrét programok kidolgozásában, illetve különböző műszaki és tudományos projektek megvalósításában. A dokumentum továbbá megteremti a koordinált együttműködés alapjait az információcsere, a képzés és a bevált gyakorlatok terén - írja az Agrárminisztérium.

fotó: AM

Nagy István és Víctor Villalobos egyetértettek abban, hogy Magyarország és Mexikó között a kétoldalú kapcsolatok tovább erősödhetnek az akvakultúra terén zajló közös akciókkal, az éghajlatváltozás fenntartható növénytermesztési rendszerekre gyakorolt hatásainak kezelésével, a haszonnövények genetikai nemesítésével, illetve a technikai ismeretek és szakértők cseréjével.

A magyar agrárminiszter emellett a kölcsönös szakértői egyeztetéseknek, az együttműködési témák azonosításának, valamint az üzleti látogatások ösztönzésének szükségességét is hangsúlyozta a mezőgazdasági termékek kereskedelmi  promóciója érdekében.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.