2020.07.14., kedd , Örs, Stella

Hírek

2020. május 27. szerda • 11:26

A Magyar Multi Program III. társadalmi egyeztetése

Társadalmi egyeztetésre bocsátották a Magyar Multi Program III-at. Az észrevételeket 2020. június 2-ig várja az irányító hatóság.

A pályázat a közép-magyarországi régión kívül eső területeken lesz elérhető azon vállalkozások számára, amelyeket az IFKA Nonprofit Kft. választott ki szakmai előminősítési eljárás során, tehát kiemelt növekedési potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozásnak számítanak - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Fotó: pixabay.com

A pályázat fő célja, hogy növelje a korszerű infrastruktúrával ellátott telephelyek használatát, javítsa a vállalkozások eszköz- és tőkeellátottságát, fenntartsa fejlődési pályájukat az igénybe vehető tanácsadási szolgáltatások révén, javítsa a termékek és szolgáltatások piacra vitelét. Önállóan támogatható tevékenységek között szerepel többek között gyártásoptimalizálás, automatizáláshoz kapcsolódó tanácsadás igénybevétele, tudástranszfer, pénzügyi tanácsadás, folyamat- és menedzsmentfejlesztés.

Ezek mellett pedig megjelenik az új eszközök, a licenc és know-how beszerzés, minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése is.

A támogatásból sajnos ki vannak zárva azok a vállalkozások, amelyek mezőgazdasági termelőnek minősülnek, azonban nincsenek kizárva azok a feldolgozók, amelyeknek tevékenysége révén olyan termék jön létre, ami nem minősül mezőgazdasági terméknek.

A tervezet szövege a palyazat.gov.hu oldalon érhető el, hozzászólni regisztrációt követően lehet, a partnerségi fórumon.

agrotrend.hu / Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.