2021.01.26., kedd , Vanda, Paula

Hírek

2019. december 05. csütörtök • 17:11

A Magyarok Kenyere az összetartozást erősíti

A rekordnagyságú Békés megyei búzafelajánlás – összesen 42 tonna – idén is igazolta, hogy a gazdák szolidárisak a rászorulókkal. Legyen bármilyen is a termésük, a jótékonyságuk szívből jön. Vallják, ha adnak egy szelet kenyeret, azzal nem kevesebbek, hanem többek lesznek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlésének keretében adták át az idei, megyei kedvezményezett szervezetek képviselőinek a Magyarok Kenyere program adományáról szóló emléklapot. Minden civil szervezet legalább 900 kilogramm lisztben részesült, részesül. Dr. Kulcsár László, a NAK megyei elnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) országos alelnöke kiemelte, ez az akció a gazdatársadalomban példaadás és példamutatás. – A kenyér a szorgalmas, hozzáértő gazdák munkájának gyümölcse – hangsúlyozta dr. Kulcsár László - írja a beol.hu.

fotó: hirado.hu

– Akik idén is megtermelték a kenyérgabonát, amiből aztán elkészülhetett az új kenyér. A gazdák kiszolgáltatottak az időjárás viszontagságainak. Akik ugyanakkor az élethelyzetük miatt kiszolgáltatottak, azoknak segítenek az agráriumban dolgozók. Vallják, ha adnak egy szelet kenyeret, azzal nem kevesebbek, hanem többek lesznek. A magyarság szolidáris, lehajol az elesettekhez, segít nekik. A program fontos üzenete a Kárpát-medence gazdatársadalmának összetartozása.

Az idei évben minden eddiginél több búzaadomány gyűlt össze a négy gyűjtőponton: Orosházán, Dombegyházon, Kondoroson és Dévaványán. Ebben az évben is a kondorosi gyűjtőpont volt a legeredményesebb a több mint 15 tonna búzafelajánlással.

A felajánlott kenyérgabonát az Agromolnár Kft. tótkomlósi üzemében őrölték meg.

A lisztet húszkilós zsákokban szállították, szállítják ki az adományozás helyszínére, és a megye mind a kilenc járásába jut a lisztből a civil szervezetek révén.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára kiemelte, Békés megye gazdatársadalma élen jár abban, hogy kezet nyújtson azoknak, akik rászorulnak a segítségre a határon innen és túl.

Minden évben új élet születik a földeken

Lisztadományban részesült idén a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, az Élet Másokért Egyesület (Gyomaendrőd), a Gyulai Kistérségi Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye, a Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ, az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata, a Biharugrai Településfejlesztő Egyesület, a Szarvasi Családi és Gyermekjóléti Központ, a Margaréta Családos Egyesület (Füzesgyarmat), a Mezőhegyesi Szakképzésért Alapítvány, a József Attila Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány, valamint a Kondorosi Nagycsaládosok Egyesülete.

– Öröm egy ilyen gazdatársadalom érdekeit képviselni, segíteni őket, velük együtt dolgozni – emelte ki dr. Kulcsár László.

– Az agrárkamara Békés megyei szervezetének vezetése, munkatársai a legjobb tudásuk, szakértelmük szerint igyekeznek mindent megtenni azért, hogy térségünk továbbra is az ország éléskamrája legyen. Köszönet illet mindenkit, aki azért dolgozik, hogy új élet szülessen évente a földeken és jószágok nőjenek fel.

agrotrend.hu / beol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.