2022.12.01., csütörtök , Elza

Hírek

2021. november 06. szombat • 15:10

A Magyarok Kenyere Programról nyilatkozott Jakab István

Jakab István a Magosz elnöke válaszolt Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport ügyvezetőjének kérdéseire Martonvásárhelyen a Magyarok Kenyere adományozó ünnepségén.

2010-ben indult el a Magyarok Kenyere Program, aminek visszaemlékezéseként büszkén elmondható, hogy ezen időszak alatt a begyűjtött adomány mennyisége megtizenegyszereződött. 

"Nemcsak terménymennyiségben kell mérni, hiszen meggyőződésem, hogy vannak még tartalékaink, azonban ez már nem erről szól csupán. Ha megnézzük egyre nagyobb mennyiségben tudunk vetőmagot biztosítani és egyre nagyobb az a tudás is, amit át tudunk adni gazdatársainknak is. Ha vetőmagot adunk, ahhoz adunk termesztéstechnológiát is és most azon dolgozunk, hogy ahhoz eszközt is tudjunk adni, hogy a legkorszerűbb XXI. századi technikát lehessen alkalmazni." - mondta Jakab István, a Magosz elnöke.

A Magyarok Kenyere Program mindemellett azon is dolgozik, hogy a határon túli magyar fiatal gazdák is részesülhessenek ösztöndíjban és itt nálunk tanulhassanak az egyetemeken a különböző agrárképzéseken és felkészülten térhessen vissza, hogy segítséget nyúthassanak a rászorulóknak.

"Ez egy csoda ami itt zajlik és ezt kell minden irányban tartalommal megtölteni." - zárta gondolatait Jakab István.

A teljes beszélgetés megtekinthető facebook oldalunkon ide kattintva.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.