2021.09.27., hétfő , Adalbert

Hírek

2021. július 23. péntek • 08:37

A Magyarország Legszebb Birtoka díj 2017-es fődíjasát látogatta meg az idei zsűri

A Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás birtokbejárásainak hatodik napján Somodi Ferenc birtokát látogatta meg a szakmai zsűri. A szakmai alázatáról híres gyümölcstermesztőt a díjról és annak fontosságáról kérdeztük.

2017-ben első alkalommal kerestük Magyarország legszebb birtokát, a verseny fődíját végül a kategóriagyőzelmet is elnyerve a Kecskemét és Lajosmizse között gazdálkodó Somodi Ferenc vehette át. A gazdálkodót - aki 2018-tól a díjkiírás szakmai zsűrijének is tagja - Kiss Pál kérdezte.

Hogyan élted meg a győzelmet és e rangos díj elnyerését négy éve? Szomszédodként és szakmai szemmel is nagyon megérdemelted…

Ismeretlenként de nagy reményekkel fogadtam el a négy évvel ezelőtti nevezést és az a tény, hogy a kategóriagyőzelem mellett a fődíjat is megnyertem, életemnek és eddigi szakmai munkámnak is meghatározó sikere.

Mi változott ebben az elmúlt 4 évben?

A Magyarország Legszebb Birtoka díj elnyerése után mind a szakmai ismertségem, mind pedig a társadalmi elismertségem nagyot nőtt. Ennek próbálok megfelelni, és ehhez méltóan szeretném a további munkát végezni és a terveimet megvalósítani.

Ma már a zsűri tagja is vagy mik a tapasztalataid?

Örömmel tölt el, hogy egyre több és egyre nagyobb gazdaságokat látogathatunk meg, ebben a díjban pedig ennek nagy szerepe van, hiszen példát mutat és a fiatalokat, leendő gazdákat is meg tudja szólítani. Én a magam részéről csakis jót kaptam ettől és mindenkit szeretnék bátorítani!

A birtokod bejárata felett van egy felirat, erről beszélj nekünk…

Igen. 2011-ben épült a házunk, ennek homlokzatára került fel a felirat: Soli Deo Gloria! Sokat dolgoztam és sokan is segítettek eddigi pályafutásomban de úgy gondolom, egyedül Istené a dicsőség!

Köszönjük a vendéglátást és további sok sikert kívánok!

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.