2019.06.16., vasárnap , Jusztin

Hírek

2018. szeptember 16. vasárnap • 01:39

A Magyarország Legszebb Birtoka díj 2018 nyertese az Agrár-Béta Kft.!

Második alkalommal adták át a Magyarország Legszebb Birtoka díjat, az elismerést az Agrár-Béta Kft. vehette át szombaton Gárdonyban. A fődíj mellett kihirdették az állattenyésztő, a gyümölcstermesztő, a szántóföldi növénytermesztő és a kistermelői családi birtok, a kertészet, a szőlészet-borászat és a precíziós gazdálkodás kategóriák győzteseit, valamint a közönségdíj nyertesét is. A verseny fővédnöke Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke volt.

Idén hét kategóriában indult a Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás: állattenyésztő, gyümölcstermesztő, szántóföldi növénytermesztő, kistermelői családi gazdaság, szőlészet-borászat, kertészet és precíziós gazdálkodó birtokok között keresték a legimpozánsabbakat.

A Magyarország Legszebb Birtoka díj nyertese, Molnár István, az Agrár-Béta Kft. ügyvezető igazgatója- fotó: agrotrend.hu

A szakmai zsűri első körben 48 jelölt közül választotta ki azt a 21 döntős birtokot, akiket július folyamán személyesen végiglátogatott. 8 nap és nagyjából 50 ezer kilométer megtétele után pedig a kategóriagyőztest is megválasztotta. 

- Olyan birtokokat kerestünk, amelyeket példaképként mutathatunk azoknak az embereknek, akiknek nem sok köze van a mezőgazdasághoz, vagy azoknak, akiknek sok köze van hozzá, hogy lássák, hogy hova lehet eljutni egy-egy ágazatban - összegezte a díjkiírás célját Mátrai Zoltán főszervező.

A birtoklátogatások során alkalmanként még a zsűrit is óriási meglepetések érték, hiszen több gazdaságban is a legmodernebb technológia alkalmazásával dolgoznak a termelők.

- A technológia mellett fontos az esztétikai szépség is, hiszen ma, amikor ilyen komoly munkaerőhiánnyal küzdenek a gazdaságok, nem mindegy, hogy milyen környezetben telnek a napok. Mi pedig ezt díjazzuk - hangsúlyozta a főszervező.

A nagyszabású gálaesten a MAGOSZ elnöke elmondta: a versenybe csak az tud beszállni, talpon maradni és sikeres gazdává válni, aki a kitartó szorgalom és tehetség mellett naprakész tudással rendelkezik.

Kategóriagyőztesek:

Szőlészet-borászat: Mészáros Borház

Kertészet: Specialmix Kft.

Szántóföldi növénytermesztő birtok: Agrár-Béta Kft.

Állattenyésztő birtok: Gallus Kft.

Gyümölcstermesztő birtok: Hunapfel Kft.

Precíziós gazdálkodó birtok: Lipták Farm

Kistermelői családi gazdaság: Dióliget

A Közönségdíj nyertese a facebook-szavazás alapján: a Bolyhos Pálinkafőzde.

A megmérettetés kezdeményezői Az Év Agrárembere kitüntető díj szervezői, akik fontosnak tartják, hogy a magyar mezőgazdaság agrárszakmai teljesítményét elismerő Az Év Agrárembere kitüntető díj mellett olyan elismerést is létrehozzanak, amely a szakmai, a minőségi szempontok mellett az esztétikát is figyelembe veszi.

agrotrend.hu

 

Fókuszban
Szakmakóstoló hét agrárszakma népszerűsítő rendezvénysorozat gyermekeknek

"Szakmakóstoló hét" agrárszakma népszerűsítő rendezvénysorozat gyermekeknek

A tervek szerint a köztestület hosszú távon olyan

Magyarország természeti öröksége egyedülálló kincs

Magyarország természeti öröksége egyedülálló kincs

A kormány 2014 és 2020 között 38 milliárd forintot különített ...

Naturások figyelem!
Figyelni kell a NATURA 2000-es gyepterületekre vonatkozó előírások betartására

Naturások figyelem! Figyelni kell a NATURA 2000-es gyepterületekre vonatkozó előírások betartására

Mire figyeljünk a NATURA 2000-es gyepterületekre vonatkozó előírások ...

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.