2022.09.27., kedd , Adalbert

Hírek

2017. április 21. péntek • 16:03

A makói mezőgazdasági iskola mintegy 350 millió forintból újult meg

Mintegy 350 millió forintból újult meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola az Energia-hatékony iskolák fejlesztése című program keretében.

A beruházás során az intézmény fő- és udvari épületét a mai kor minőségi követelményeinek megfelelő hőszigetelő anyagokkal látták el, korszerűsítették a fűtési hálózatot, kicserélték az elavult nyílászárókat, valamint épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert alakítottak ki – tájékoztatott közleményében az agrártárca.

Példaértékű az az összefogás, amely lehetővé tette a környezettudatos korszerűsítést és az a kitartó, összetett és rendkívüli hozzáértést igénylő munka, amelynek köszönhetően ma itt állhatunk – hangsúlyozta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az ünnepségen. Az államtitkár elmondta: a város vezetői az energiatakarékos rendszerek alkalmazásával nem 1-2 éves, hanem hosszú távú, megtérülő beruházást valósítanak meg. A projektnek köszönhetően évente várhatóan mintegy 18-19 millió forint megtakarítására nyílik lehetősége az intézménynek.

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában jelenleg 48 iskola működik, 63 feladat-ellátási helyen, így az FM második legnagyobb intézményfenntartóként vesz részt a szakképzés rendszerében. Az idei tanévben 8195 fő iratkozott be a tárca intézményeibe, amely 2,7 %-kal több tanulót jelent az előző tanévhez képest.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.