2021.01.24., vasárnap , Timót

Hírek

2020. november 09. hétfő • 11:01

A medvék a legnépszerűbbek Veszprémben

Csaknem két és fél milliárd forintos forrásból újult meg a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark – ismertebb nevén a veszprémi állatkert –, ahol ma is a június végén átadott medveház és -kifutó a legnépszerűbb látványosság. A két hatalmas fekete medve az otthonuk és a kifutójuk építése miatt néhány hónapig Szófiában „vendégeskedett”, majd miután az év elején visszatértek Veszprémbe, két fiatal mackót is lakótársul kaptak – tudta meg a Magyar Nemzet.

A legendás Afrika-kutató nevét őrző, 33 hektáros park területén a Modern városok program költségvetéséből elnyert támogatás felhasználásával új oroszlánkifutó is épült, az Afrika-Szavanna parkban élményjátszóteret alakítottak ki és elkészült az állatkert oktató és rendezvényháza is. A Balatonhoz legközelebb eső turisztikai élményhely – amely elsősorban a gyerekes családoknak jelent akár egy egész napos kirándulást – a kölyökdzsungel kivételével novemberben hétköznapokon, hétvégén, de még ünnepnapokon is várja a látogatókat.

fotó: pixabay.com

Nem tart őszi és téli szünetet a Balaton legújabb és legkedveltebb, az idei nyáron több mint tízezer vendéget fogadó, ebbarát élményhelye, a keszthelyi kutyás-park és piknikkert se – tudtuk meg Szóládi-Kovács Tibortól, a létesítmény ötletgazdájától. A tó vize már hideg az elkényeztetett négylábúaknak, de a számukra és gazdáik örömére kialakított, téliesített ebjátszótér és edzőpálya továbbra is használható. Úgy tudjuk, ha kellemes marad az idő, a továbbiakban a hétvégeken, illetve az ünnepnapokon is nyitva lesz a park, és akár a Mikulás-napi és a karácsonyi ajándékot is ott kaphatják meg a gazdiktól a házi kedvencek.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.