2021.05.13., csütörtök , Szervác, Imola

Hírek

2017. május 30. kedd • 15:51

A mezőgazdasági beruházások megépítése egyszerűbbé válik

Az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítások értelmében egyszerűbbé válik az ipari és mezőgazdasági beruházások megépítése azáltal, hogy gyorsabban lehet csatlakozni a közművekhez.

A közműcsatlakozás felgyorsítását szolgálják azok a törvénymódosítások, amelyeket az ország versenyképességének javítása érdekében nyújtott be a kormány, és 113 igen szavazattal, 26 nem ellenében, 27 tartózkodás mellett fogadott el kedden a Ház.

A gázszerelésben kialakított gyakorlatot a villamosáram- és a víziközmű-szektorra is átültetik, vagyis a munka megrendelője eldöntheti, kivel dolgoztat, választhat a bejelentetten és jogosultan dolgozó villanyszerelők vagy vízszerelők nyilvántartásából. A nyilvántartással kapcsolatos részletes szabályokat a kormány rendeletben alkotja meg. Így egyszerűbbé válik az ipari és mezőgazdasági beruházások megépítése azáltal, hogy

csökken a tervezés költsége, egyszerűsödik az összhang megteremtése a területrendezési tervekkel.

A jogszabály kimondja, hogy az állami ingatlan-nyilvántartási adatbázis igénybevétele ingyenes lesz a területrendezési tervek és a településrendezési eszközök készítéséhez. Mentes lesz a víziközmű-hálózatba és a szennyvízhálózatba kötéssel kapcsolatos valamennyi költség és díj alól a legfeljebb 32 milliméter átmérőjű vezeték bekötése.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.