Hírek
A német fogyasztók szívesen fogyasztják a gombát
Németországban a fogyasztók egyre inkább előtérbe helyezik a gombát étkezéseik során, sok fogyasztó a hús kiváltására is használja.
A vegetárianus és vegán fogyasztók száma növekvő trendet mutat, ami kihatással van a gomba fogyasztásra is. A gomba számos kedvező beltartalmi összetevővel rendelkezik, mint a D-vitamin, B-vitamin, kalcium. Ezeken túl a gomba kedvezően hat az emberi szervezet foszfátanyagcsere folyamataira is. A gomba fogyasztása a nyári grill szezonban is jelentősen megemelkedik.
A német gombatermelők egyesülete promóciós kampánnyal igyekszik a gomba fogyasztást ösztönözni. Az egyesület tagjai által finanszírozott formában zajlik a kampány. A promóciós kampányt kizárólag a tagok anyagi hozzájárulásával finanszírozza az egyesület, sem nemzeti, sem uniós támogatást nem kap erre a célra a szervezet.
A kampány során az egyesület megvásárolt számos tanulmányt, és kutatási eredményt, majd a népszerűsítő kampány részeként kiadványok és hirdetések készültek. Fontos része a kampánynak a különböző rendezvényeken való megjelenés, ahol lehetőség szerint látványkonyha berendezésével, gombát is tartalmazó ételek készülnek.
fotó:Pixabay
A promóciós kampánnyal nemcsak a háziasszonyokat és a felnőtt fogyasztókat célozzák meg a gomba termelői. Fontosnak tartják a fiatalok tájékoztatását is. Évente 1.000 darab gombát termő dobozt ajándékoznak 1.000 iskolai osztály számára.
A gombatermő dobozokkal és speciális kiadványokkal hozzák közelebb a gyerekhez is a gomba termesztés folyamatát és a fogyasztásával járó előnyökkel is megismerkedhetnek a gyerekek. Az iskolákban zajló promóció már 4 éve zajlik, azaz 4.000 doboz került el az osztályokba, ami nagyjából 100.000 gyermek elérését jelenti. A gomba termő dobozokat az iskolai tanárok igényelhetik az egyesülettől.
A gomba egy egészséges táplálék, sokoldalúan elkészíthető. A gombafogyasztás népszerűsítése céljából nemcsak Németországban, hanem Magyarországon is zajlik promóciós kampány.
agrotrend.hu / Benedek Borbála