2021.05.14., péntek , Bonifác

Hírek

2020. március 06. péntek • 17:43

A német gazdák ismét tiltakoznak

Több német városban tiltakoztak a gazdák ismét a drasztikus mezőgazdasági szabályozás ellen. A kormány szeptemberi környezet- és állatvédelmi csomagja szigorítaná a növényvédő szerek és műtrágyák használatát.

A januári berlini demonstrációhoz hasonlóan most például Münchenben, a bajor környezetvédelmi minisztérium előtt sorakoztak fel traktorok - írja az Euronews.

Az egyik gazda, Josef Hofmaier azt mondta, azt várják a politikusoktól, hogy ismerjék el, a túl szigorú szabályozással hibát követtek el, és a munkájuk során a jövőben tudományosan bizonyított tények alapján hozzák meg a döntéseiket.

- Annyit már elértünk, hogy nagyobb figyelmet kapunk az emberektől, akik foglalkoznak az ügyünkkel, így a problémánkkal már a politikusoknak is foglalkozniuk kell – vélekedett a gazdák érdekképviseleti szervezetének képviselője, Rainer Seidl.

Mainzban mintegy 700 ember vett részt a gazdák tiltakozásán.

A farmerek féltik a megélhetésüket, amely – például a Dél-Amerikából származó árukra, köztük a mezőgazdasági termékekre vonatkozó importkorlátozások feloldása miatt is – komoly veszélybe került.

agrotrend.hu / Euronews

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.