2023.03.26., vasárnap , Emánuel

Hírek

2019. július 08. hétfő • 13:29

A Nemzeti Földügyi Központ a magyar mezőgazdaság újabb erős bástyája

Többek között feladata lett a "Földet a gazdáknak!" program folytatása, valamint az osztatlan közös tulajdonú földek rendezése is.

A Nemzeti Földügyi Központtal (NFK) egy újabb erős bástya jött létre, amely a magyar mezőgazdaságversenyképességét és az ezzel kapcsolatos teendők átláthatóságát szolgálja - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.


fotó: pixabay

A miniszter elmondta, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) általános jogutódjaként alakult meg július 1-jén az NFK, amely változatlanul ellátja az NFA korábbi feladatait, de újonnan alapított költségvetési szervként tevékenységi köre és létszáma egyaránt bővül.

Ismertette, hogy a kormány a nemzeti birtokrendezésben meghatározó szerepet szán a Nemzeti Földalap kezeléséért felelős szervként az NFK-nak.

Többek között feladata lett a "Földet a gazdáknak!" program folytatása, valamint az osztatlan közös tulajdonú földek rendezése is,

ezt a június 30-án megszűnt Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től vette át. Mindezek mellett egyes erdészeti igazgatási feladatok is átkerülnek az új intézményhez.
A központot az átalakulással megszűnő NFA korábbi elnöke, Nagy János vezeti majd - tette hozzá Nagy István. 

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.