2019.09.20., péntek , Friderika

Hírek

2018. október 07. vasárnap • 17:30

A nyári aszály miatt kevés lesz a téli terményekből

Kevés a gomba, kevés a burgonya és a gyümölcsök sem a várt mennyiséget termették. Emellett az afrikai sertéspestis is komoly gondokat okoz és egyelőre nem tudni, hogy van-e okunk az aggodalomra.

A fogyasztók preferenciái a fontosak - A V4-ek agrárkamarái szerint indokolatlanok azok a piackorlátozó lépések, amit az áruházláncok akarnak tenni a ketreces tojástermelést illetően.

Módosultak az erdővédelmi bírságok mértékei - A korábbi jogszabály hiányosságai miatt került sor a módosításra.

Tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának támogatása - Október 1. és október 31. közötti időszakban lehet támogatási kérelmet benyújtani.


A támogatás mértéke tenyészállatonként igen jelentős lehet - fotó:123rf

Borsod megyében is megjelent az afrikai sertéspestis - Egy kilőtt vaddisznóból mutatták ki a fertőzést.

Idén a szeszipar vásárolja a legtöbb szilvát - A termésre nem volt jó hatással a nyári forróság, nagyot estek a fogyasztói árak.

Gyenge-közepes az idei szarvasgombatermés - A nagy olasz kínálat miatt a gombaár sem ment feljebb 140 eurónál.

Összefogásra van szükség az almatermesztésben - A hazai almatermesztés nehézségeit az okozza, hogy az ágazat minden szereplője egyénileg akarja megoldani a helyzetet.


Mintegy 40 milliárd forintot lehet fordítani élelmiszeripari fejlesztésekre, vagyis akár az almaágazatot érintő beruházásokra - Kép: Pixabay

A burgonya is megsínylette az aszályt - A burgonya minőségével nem lesznek gondok, de a mennyiséggel, mérettel és az alakkal igen

2010 óta 5 ezerről 16 ezerre nőtt a kistermelők száma - A helyi termelői piacok száma pedig a duplájára emelkedett az elmúlt 5 évben.

Gyógyszer hatóanyagot találtak az étrend-kiegészítőkben - A készítményekben pedig nem megengedett a gyógyszer hatóanyag jelenléte.

"Trendivé" kell tenni a mezőgazdaságot - Nincs megfelelően kihasználva a digitalizáció, pedig ez az agrárium fejlődésének kulcsa.


Vonzóvá kell teni az agráriumot a fiatalok számára - fotó: 123rf

Nemzeti minősítés garantálja majd az élelmiszerbiztonságot - Az élelmiszerek nemzeti minősítési rendszerének megalkotásán dolgozik az Agrárminisztérium. A rendszer a tervek szerint a kormányzati ciklus végére készülhet el.

Megkezdődtek az őszi lehalászások a tógazdaságokban - Az ősz beköszöntével és a vizek fokozatos lehűlésével megkezdődnek az őszi halászatok.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.