2019.08.18., vasárnap , Ilona

Hírek

2018. április 24. kedd • 12:28

A pannonhalmi levendula is fókuszba kerül

2018-ban is folytatódik, mások mellett a NAK szakmai közreműködésével, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelmi fórumsorozata. A következő esemény Győrött lesz. Eredetvédelmi Program új jelöltje a Pannonhalmi levendula.

A Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelmi programjának célja az uniós eredetvédelmi oltalom iránt bejelentett termékek számának növelése és a meglevő földrajzi árujelzőkben lévő lehetőségek jobb kihasználása.

Az eredetvédelmi fórumsorozat célja, hogy

az agrárgazdaság szereplői számára közérthetően bemutassuk az eredetvédelmi oltalomban rejlő jogi és marketing lehetőségeket, amelyek a piaci érvényesülést elősegíthetik

- írja honlapján az agrárkamara.

A fórumsorozat szakmai közreműködői: a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a NAV, a NÉBIH, a HNT, a PNT, a NAIK, a NAK, az AKI, az AMC Nonprofit Kft., a szakmaközi szervezetek és a gazdaszervezetek a Magyar Védjegy Egyesület és az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület.

fotó:Pixabay

Az egyes előadások és a kerekasztal-beszélgetések fókusztémái az adott régió sajátosságihoz, igényeihez igazodnak. A 2018-as fórumsorozat következő eseménye 2018. május 9-én Győrött lesz, ott többek a pannonhalmi levenduláról is szó esik. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A részletes program ITT megtekinthető.

agrotrend.hu / nak.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.